YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 13:24

GENÇ SPORCULAR ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ`Nİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
GENÇ SPORCULAR ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ`Nİ ZİYARET ETTİ

Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi öğretmenleri ve sporcu öğrencileri Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı’yı ziyaret etti.
Ahmet Erdem Ticaret Lisesi adına okul müdürü Yakup Yüksel, Müdür Yardımcısı Şenay Sümer, Edebiyat Öğretmeni S.Burhanettin Akbaş, boks dalında Türkiye üçüncüsü olan sporcu Merve Başgün ve basketbolcu sporculardan Mehmet Furkan Ergin Rektör Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.
Milli sporcu Merve Başgün, Rektör Asyalı’ya çiçek takdim ederken okul müdürü Yakup Yüksel de Asyalı’ya yeni görevinde başarılar diledi ve Rektör Asyalı’nın başarılarını anlatarak kendisini Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi’ne davet etti. Yüksel, Rektör Asyalı’nın brçok başarılara imza atmış bir bilim adamı olduğunu söyledi ve Fen Lisesi’ne girerken Türkiye sekizincisi, üniversiteye girerken de Türkiye 12. si gibi önemli dereceleri bulunan Asyalı’nın başarısının tesadüfi olmadığı anlattı ve "erdemli konuklar" projesi çerçevesinde öğrencilerle kendisini buluşturmak istediklerini söyledi.
Rektör Musa Hakan Asyalı ise, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek en uygun zamanda Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesini ziyaret edeceğini söyledi. Türkiye’deki beyin göçüne dikkat çeken Asyalı, ABD ve Avrupa’nın yıllar yılı gelişmekte olan ülkelerin yetiştirdiği insanlara imkanlar hazırladıklarını ve onlardan oldukça istifade ettiklerini söyledi. Artık Türkiye’nin kendi yetiştirdiği değerleri Türkiye’de tutmasının zamanı geldiğini ifade eden Asyalı, ülkenin kalkınması için bunun şart olduğunu kaydetti. Kendisinin de ABD’de altı yıl kaldığını anlatan Asyalı, Türkiye’ye hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti anlattı. Abdullah Gül Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör Asyalı, üniversitenin cumhurbaşkanının adına yakışan bir üniversite olacağını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.