YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 12:59

CHP MİLLETVEKİLİNDEN SAĞLIK BAKANI AKDAĞ`A SORU ÖNERGESİ

A
A
A
CHP MİLLETVEKİLİNDEN SAĞLIK BAKANI AKDAĞ`A SORU ÖNERGESİ

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen personel ve ekipman sıkıntısı hakkında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na verdiği soru önergesi verdi.
Amasya’nın Merzifon ilçesinde 2009’da açılışı yapılan 180 yatak kapasiteli Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nin büyük umutlarla hizmete açılmasına rağmen hastanede personel sıkıntısı yaşandığını iddia eden Topal, “Giderilemeyen personel ve ekipman sıkıntısı yüzünden böyle büyük ve güzel bir hastaneye sahip olan Merzifon halkı halen özel hastane servisleri ile Samsun’a gitmek zorunda kalmaktadır. Hastanemizde görev yapan personelimiz ise gelen talepleri karşılamak için çok yoğun bir şekilde çalışmaktadır. 100 bin kişiye hizmet vermeye çalışan ve trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı Merzifon’da gelen yaralıların takibinde personel sıkıntısı yoğun bir şekilde çekilmektedir” dedi.
Topal, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“- Merzifon Kara Mustafa Paşa Hastanesi’nin trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımıza hızlı hizmet vermek için personel açısından güçlendirmeyi düşünüyor musunuz?
Bu kapasitedeki bir hastane için 1 çocuk doktoru, 1 ortopedist, 1 kardiyoloji uzmanı ve 1 beyin cerrahı olmasını yeterli buluyor musunuz?
Bu kapasitedeki bir hastane için göğüs cerrahı ve acil tıp uzmanı olmamasını eksiklik olarak görmüyor musunuz?
Kolonoskop ve EMG cihazı almayı düşünüyor musunuz?
Eksik ve yıpranmış olan ameliyathane lambalarını ve ameliyat masalarını değiştirmeyi düşünüyor musunuz?
Röntgen cihazını sulu banyo sisteminden CR ve PACS sistemine geçirmeyi düşünüyor musunuz?”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir