YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 15:38

DÜZCE MİLLİ EĞİTİMDE 2 PROJE DAHA HAYATA GEÇİRİLİYOR

A
A
A
DÜZCE MİLLİ EĞİTİMDE 2 PROJE DAHA HAYATA GEÇİRİLİYOR

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Adım Adım Başarıya Doğru” Verimli Ders Çalışma Alışkanlıklarını Geliştirme Projesi ile “Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme” Projesi hazırlandı.
Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut, ilçe kaymakamları ve okul müdürlerinin katıldığı toplantıda 2 projenin tanıtımı yapıldı.
Valilik Konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan?Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, “Amacımız geleceğimizin teminatı olan örgencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek. Bunun elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz” dedi. Eğitimde başarı için yapılanlardan bahseden Ülker “Geçen sene bu kapsamda 29 ayrı alanda eylem planı oluşturduk. İlk önce Aile Öğretmeliği Projesiyle başladık. En son olarak da boşanmış aile çocuklarının rehabilitasyonu ile ilgili projemizi tamamladık ve şuan da son derece önemli iki projenin tanıtımını yapıyoruz. Bunlardan birisi Adım Adım Başarıya Doğru öğrencilerin ders çalışma alışkanlıklarını geliştirme projesi ve Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme Projesi” diye konuştu.
Öğrencilerin yaş itibari ile 7 ve 18 yaş aralığının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Ülker “Hayata hazırlanma aşaması. Bunun için öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz her türlü gayreti göstermeleri gerekmektedir. Anne ve babanın en büyük isteği çocuğunun iyi şekilde eğitim almasıdır. Burada öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Çocuğun başarısı öğretmeninde başarısı anlamına gelir” şeklinde konuştu.
Erdoğan Ülker’in konuşmasının ardından projenin tanıtımına geçildi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut, Adım Adım Başarıya Doğru ve Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme Projelerini katılımcılara anlattı.
Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme Projesinin Düzce’de eğitim-öğretim kalitesinin yükselmesine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.
Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme Projesi (EKÖP) Düzce’deki yönetici ve öğretmenlerin motivasyonunu arttıracak, çalışmalarını teşvik edecek, mesleki açıdan verimliliği arttıracak ve böylece ildeki eğitim-öğretim kalitesinin yükselmesine önemli bir katkı sağlayacak.
“Adım Adım Başarıya Doğru” Verimli Ders Çalışma Alışkanlıklarını Geliştirme Projesi Düzce’de eğitim öğretim gören ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin akademik başarılarını arttırmasına yönelik verimli ders çalışma yöntemlerini öğrenmelerini, benimsemelerini ve uygulamalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek.
2011- 2012 Eğitim Öğretim yılında uygulanmak üzere hazırlanan proje; uygulayıcıları olan öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak çabası ile her düzeydeki öğrencinin başarı düzeyini arttırmak amacıyla hazırlandı. Proje öğretmen - aile arasındaki iletişimi temel alan Aile öğretmenliği Projesi(AÖP)’ne önemli katkılar sağlayacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir