YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 14:51

SÖKE’NİN BEKLEDİĞİ TRAFİK UZMANLARI GELDİ

A
A
A
SÖKE’NİN BEKLEDİĞİ TRAFİK UZMANLARI GELDİ

Söke’nin trafik sorunu için büyük adım atılıyor. Söke İlçe kaymakamlığı ve Söke Belediye Başkanlığı tarafından trafik sorununun çözümü için yardım talep edilen uzmanlar Söke için kolları sıvadı. Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Söke’ye geldi; trafik sorununun çözümü için ilk adımı attı.
Sabah saatlerinde Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ile bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Söke’nin trafik sorununu masaya yatırdılar. Daha sonra ilçenin merkez noktalarını gezerek inceleyen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı; “Söke’nin trafik sorunu çözümsüz değil” dedi.
Söke’de İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı arasındaki uyumun sorunun çözümünde çok önemli olduğunu belirten Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı; ilk izlenimlerine göre mevcut uygulamada yanlışlıkların olduğunu ancak kapsamlı bir projelendirme ile kısa vadeli ve uzun vadeli çözüm yollarını ortaya koyabileceklerini söyledi. Söke’de ilk etapta düzensizlik ve güvensizliği ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı; “İlk olarak trafiği düzenli ve güvenli hale getireceğiz. Düzensizlikten güvensizlik oluşuyor. İlk önce bunu ortadan kaldıracağız” dedi.
Söke Belediyesinden elde edilecek veriler ile kendilerinin yapacağı sayısal çalışmalar ışığında projelendirme çalışmaları yapacaklarını belirten Ilıcalı; “Söke’nin ilçe olarak çok güzel bir konumu var. Belediyemiz ve Kaymakamlık arasındaki uyum çok güzel. Bu açıdan da hazırlanacak projelerin hayata geçirilmesi ve uygulanması anlamında sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum. Gerekli çalışmalar ile 6-7 ay içinde düzenli bir trafik akışının oluşturulabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Trafik sorununun çözümü için adım atıldığını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Uzmanlarımızın görüşleri doğrultusunda kurumlar ve Söke halkı olarak bu sıkıntının üstesinden geleceğimizi umuyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir