YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 10:03

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN VATANDAŞ KALMADI

A
A
A
SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN VATANDAŞ KALMADI

2012 yılında sosyal güvencesi olmayan vatandaş kalmadı.
Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kara, devlet sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarını güvenceye aldığını söyledi. Daha önceden yeşil kartlı olarak bakılan hastaların yeşil kartları iptal edilerek Sosyal Güvenlik Kurumuna(SGK) geçme zorunluluğunun doğduğunu belirten Başhekim Kara, yeşil kartının vizesi dolan vatandaşların derhal SGK’ya başvurarak işlemlerini yaptırmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Henüz yeşil kartının vizesi dolmayan vatandaşlar ise yine yeşil kartlarının vizesi dolana kadar hastanelerde muayene olabildiklerini aktaran Kara, “Yeşil kartlarının vizesi dolduğu halde hastanemizde bakılmak isteyen vatandaşlarla sorunlar yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın yeşil kartlarının vize tarihi dolmamış olsa bile SGK’ya müracaat etmelerini ve işlemlerini, kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Ancak ondan sonra hastanemizde ücretsiz bir şekilde muayene olabilecekler.” dedi.
“Hastanemiz yeni kurduğu birimle yaklaşık 6 aydır Sağlık Kurul Raporu vermektedir.” diyen Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kara, çevre ilçelerden de talep gören hastanenin 2011 yılı haziran ayından beri Heyet Raporu verebildiklerini kaydetti.
Yeterli branş hekimi ve teçhizata kavuşmalarından ötürü bu raporu veren hastaneler arasına girdiklerini dile getiren Başhekim Kara, “Haftada bir kez Heyet Raporu düzenleniyor. Hafta içi başvuran vatandaşlarımız gerekli muayene ve evrakları hazırlamaları halinde Perşembe günü düzenlenen heyete giriyorlar. Sadece sağlık raporu değil, özürlü raporu da bunu kapsamaktadır.” dedi.
Sağlık raporunun yanı sıra özürlü raporu da verebildiklerini vurgulayan Kara, vatandaşların özellikle özürlü raporu almaları konusunda oldukça duyarlı olmalarını istedi. Herkesin özürlü raporu alamadığını aktaran Başhekim Uzm. Dr. Mustafa Kara, “Özürlü raporu alabilmek için belirli ölçü ve kriterler aranıyor. Detaylı bir inceleme ve kurallar uygulandıktan sonra hak eden vatandaşlarımız özürlü raporu alarak devletten destek alabiliyor.” şeklinde konuştu.
Başvuran herkesin özürlü raporu veya devletten yardım alma yönünde yanlış bir kanıya sahip olduğuna işaret eden Kara, “Maalesef böyle yanlış bir algılama var. Bu kesinlikle doğru değil. Hekimlerimiz çeşitli incelemelerden sonra özürlülük derecesini belirliyor. Destek kısmı kesinlikle bizim dışımızda olup tamamen SGK ile ilgili bir durumdur. Hak edenler ancak bu tür desteklerden yararlanabiliyor.” diye konuştu.
Bu arada sağlık ve özürlülük raporunun dışında silah raporu da verebildiklerine değinen Başhekim Kara, bölge insanının heyet raporu alabilmek için artık başka yerlere gitmesine gerek kalmadığını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane’de 23 Nisan coşkusu Kağıthane’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” büyük bir coşku ile kutlandı. Kağıthane Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk şenliği düzenlendi. Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde; geleneksel oyunlar, şişme oyun grupları, beceri atölyeleri, jonglör gösterileri, palyaço şov ve çocuk şarkıları yarışmaları yapıldı. Etkinlik alanında çocukların seveceği ikramlar da Kağıthane Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunuldu. Ayrıca Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Gültepe Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Programda çocuklar birbirinden güzel şarkı, şiir ve dans gösterileri ile bayramlarını kutladı. Düzenlenen programa; Kaymakam Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı ve çok sayıda vatandaş çocuklarıyla beraber katılım gösterdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çocuklarımız ile beraber 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladık. Çocuklarımız aileleriyle beraber güzel vakitler geçirdiler. Bugün aynı zamanda milletimizin inancının ve iradesinin temsilcisi meclisimizin kuruluşunun 104. Yıldönümü. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum” dedi. Başkan Öztekin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kağıthane Belediye Başkanlığı görevini temsili olarak İsmail Erez İlkokulu öğrencisi Taha Mert Aydın’a devretti.