YEREL HABERLER - 27 Ocak 2012 Cuma 16:20

GENÇ`TEN SANATA TAM DESTEK

A
A
A
GENÇ`TEN SANATA TAM DESTEK

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirterek, "Sanat bir şehrin ruhudur. Yaptığımız kültürel ve sanatsal işlerle Canik’in ruhunu oluşturuyoruz. Sanatçılara kapımız her zaman açık" dedi.
Canik Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Türk sanat müziği (THM) konseri düzenlendi. Canik Kültür Merkezi’nde Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) korosu tarafından verilen muhteşem konserde THM severler keyifli bir akşam geçirdi. Ünlü aşıklardan deyişlerin seslendirildiği muhteşem konseri izleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Sanat bir şehrin ruhudur. Şehrin ruhunu oluşturan sanatçılarımıza kapımız her zaman açık" dedi.
Bir toplum için sanatın olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Bir şehre binalar yapabilirsiniz, yatırımlar çekebilirsiniz, ancak o şehirde sanat ve kültür gelişmemişse o şehrin insanlarının mutlu olması mümkün değildir. Çünkü sanat bir şehrin ruhudur. Onun için Canik Belediyesi olarak sanat ve kültürü önemsiyoruz. Sanata ve sanatçılarımıza bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Canik Kültür Merkezimiz sanatçılarımızın hizmetinde. Canik Belediyesi sanatsal ve kültürel faaliyetlerde her zaman önde olmuştur, olmaya da devam edecektir" diye konuştu.
Çeşitli eserleri yorumlayan solistler, salonu dolduran dinleyicilere unutamayacakları bir gece yaşattı. Gecenin sonunda Başkan Genç, sahneye çıkarak sanatçılara eşlik etti. Sanatçıların ayakta alkışlandığı konser sonunda SASAD Başkanı Ömer Umutlu tarafından, sanata ve sanatçılara verdiği destekten ötürü Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e plaket ve çiçek takdim etti. Başkan Genç’in sanata ve sanatçılara verdiği desteğin kendilerini memnun ettiğini belirten Umutlu, Genç’e teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir