YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 15:21

GÜMÜŞHANE’DE KONTOR DOLANDIRICILIĞI

A
A
A
GÜMÜŞHANE’DE KONTOR DOLANDIRICILIĞI

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde geçtiğimiz günlerde bir vatandaşı dolandıran zanlılar Gaziantep’te parayla birlikte yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Kelkit ilçesinde ikamet eden B.T. isimli bir şahsı arayan zanlılar, kendilerini Emniyet Amiri olarak tanıtmış, telefonunun terör örgütünce kullanıldığını ve banka hesaplarına erişilmek istendiğini ve kendilerinin şuan bu örgüt mensuplarına yönelik operasyon düzenlediklerini ve hesabında bulunan 25 bin TL parayı A.K isimli şahsın hesabına aktarmasını istedi. Parayı belirtilen banka hesabına yatıran B.T., daha sonra dolandırıldığını anlayınca Kelkit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat ederek, şikayetçi oldu. Kelkit Emniyeti’nin yaptığı araştırmalar neticesinde şahısların kimlik bilgililerine ulaşılarak, Gaziantep ilinde oldukları tespit edildi. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilerek yapılan koordineli çalışmalar neticesinde önce şüpheliler A.K, E.K, M.K isimli şahıslar, sonrasında da olayla alakası olan H. K isimli şahıs 24 bin 750 TL para ile birlikte yakalandı.
Şüpheliler sorgularının ardından adli makamlara sevk edilirken, Emniyet görevlileri vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları, kendisini hakim, savcı ve polis gibi çeşitli unvanlarla tanıtan kişilere inanmamalarını ve para göndermemelerini konusunda uyardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir