YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 15:45

BAĞCILAR BELEDİYESİ`NDEN TEKNOLOJİ KOLAYLIĞI

A
A
A
BAĞCILAR BELEDİYESİ`NDEN TEKNOLOJİ KOLAYLIĞI

Bağcılar Belediyesi vatandaşların daha kolay hizmet alabilmesi için Iphone, Blackberry ve Android uygulamalarını başlattı. Vatandaşlar, telefonlarından vergi borçlarını sorgulayabilecek ve belediyeye gelmeden ödeme yapabilecek.
Bağcılar Belediyesi, vatandaşların işlerini daha kolay ve sorunsuz gerçekleştirmesi için Android, Iphone ve Blackberry uygulamalarını başlattı. Iphone ve Blackberry telefon kullananlar ile telefonunda Android uygulaması bulunan vatandaşlar, belediye ile ilgili pek çok işlemini telefonundan halledebilecek.
Yeni başlatılan bu uygulama ile vatandaşlar e-belediyecilik menüsünü kullanarak vergi borcunu sorgulayabiliyor ve ödeme yapabiliyor. Ayrıca nikah işlemi olan bir vatandaş telefonundan sorgulama yaparak hangi günün kendisine uygun olduğunu öğrenebiliyor. Yeni uygulama ile imar durumu da sorgulanabiliyor. İsteyen vatandaşlar, binasının veya arsasının imar durumunu sorgulayabiliyor ve rayiç bedelini öğrenebiliyor. Uygulama nöbetçi eczanelerin bulunmasında da büyük kolaylık sağlıyor. Uygulama ile isteyen
vatandaş istek ve şikayetlerini Başkan Lokman Çağırıcı’ya mail yoluyla iletebiliyor. Yeni uygulamanın önemli bir diğer özelliği de kültürel etkinlikleri, yeni projeleri ve belediye ile ilgili haberleri de takip edebilme imkanı veriyor olması. Bağcılar Belediyesi’nin aylık sosyal ve kültürel etkinlikleri çok kolay bir şekilde cep telefonundan takip edilebiliyor. Uygulamanın getirdiği bir başka hizmet ise e-rehber uygulaması. Bu uygulama ile vatandaşlar Bağcılar’daki önemli merkezlerin adres ve iletişim
bilgilerine çok kolay bir şekilde ulaşabilecek.
Belediye olarak en önemli hedeflerinin, vatandaşların hizmet alımını kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bilim ve teknoloji çağında yaşıyoruz. Onun için bu çağın sunduğu imkanları da en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Başlattığımız yeni uygulama ile vatandaşlarımız telefonları aracılığıyla çok rahat bir şekilde vergi borçlarını sorgulayabilecek ve belediyeye gelmeden ödemesini yapabilecek. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir