YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 13:20

TATVAN BELEDİYESİ KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI BAŞLATTI

A
A
A
TATVAN BELEDİYESİ KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Bitlis’in Tatvan Belediyesi ilçede son bir haftadır etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan cadde ve mahalle yollarını açmak için geceli gündüzlü yol açma çalışması başlattı.
Kar yağışından dolayısıyla kapanan cadde ve ara sokakları temizlemek için Belediye bünyesinde görevlendirdikleri kar temizleme ekiplerinin gece eksi 12 dereceye kadar inen soğuk havaya rağmen kar temizleme çalışması yaptıklarını belirten Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, kar temizleme çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.
Kar temizleme ekiplerinin ilçedeki caddelerdeki karı temizleyip kamyonet yardımıyla ilçe dışına taşıdıklarını dile getiren Başkan Ok, cadde üzerinde iş yeri bulunan esnafında iş yerlerinin önündeki karı toplu bir şekilde yol kenarına biriktirerek kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti.
Gündüz saatlerinde trafiğin yoğun olması nedeniyle kar temizleme çalışmalarının gece saatlerinde yaptıklarına vurgu yapan Ok, Gece kar temizleme çalışmalarının yanı sıra tuzlama çalışması da yaptıklarını açıkladı.
Tuzlama çalışmalarının özellikle buzlanan bölgelere yapıldığını anlatan Başkan Ok, "Ekiplerimiz özellikle buzlanma olan bölgelerde sürekli tuzlama yaparak trafiğin aksamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bununla birlikte ana caddelerle yaya yoğunluğu olan kaldırımları ulaşıma uygun hale getirdik. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız Dumlu Pınar, Fatih, Hidayet, Sosyal ,Saray sahil,İşletme, Toki,Karşıyaka,Kültür,Fuar, Esentepe ve Çağlayan mahalleleri olmak üzere minibüs ana arter
yolları,çarşı dikey iniş ve çıkış yollarlıyla beraber hastane ve resmi kurum bahçelerinde kar temizliği yapıldı" diye konuştu.
Özellikle trafiğin yoğun olmadığı akşam saatlerinde başlayan kar temizleme çalışmasının sabaha kadar aralıksız sürdürüldüğünü belirten Başkan Abdullah Ok, "Akşam girilemeyen yerler sabah 6’dan sonra gün boyu çalışmalar sürdürülerek giderildi. Kar çalışması yaptıklarını ifade eden Ok; "Genellikle akşam saatlerinde çalışmalara başlıyoruz. Çünkü bu saatlerde trafik yoğun olmuyor. Ama hava sıcaklığı eksi 12 derce, buna rağmen arkadaşlarımız özveriyle çalışıyor. Mahalle yolları ve şehir merkezindeki
caddelerin karları temizleniyor. Biz belediye olarak gece-gündüz, soğuk sıcak demeden çalışıyoruz. Çalışmalarımıza bütün cadde ve sokaklarda devam edeceğiz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir