YEREL HABERLER - 25 Ocak 2012 Çarşamba 18:12

YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM

A
A
A
YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM

Yaban hayvanları için Orman ve Su işleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şırnak Şube Müdürlüğü tarafından doğaya yem bırakıldı.
Şırnak’ın özellikle Merkez, Uludere ve Beytüşşebap İlçelerinin dağlık bölümlerini etkisi altına alan soğuk ve karlı havadan olumsuz etkilenen yaban hayvanlarının beslenebilmesi için Orman ve Su işleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şırnak Şube Müdürlüğü av koruma ve kontrol ekibi tarafından kasap, manav, fırın, market ve mezbahane artıklarından oluşan yemlerin, oluşturulan program dahilinde doğaya bırakılacağı bildirildi.
Kar kalınlığının yer yer yaklaşık 75-80 santimetreyi bulduğu ve hava sıcaklığının eksi 10 derece civarında olduğu Merkez Yeniaslanbaşar Köyü, Birini tepe mevkiinde hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldığını belirten Şube Müdürü Orhan Kalay, bu çalışmayı hava şartlarına bağlı olarak Ocak ve Şubat ayları içinde yapılan program dahilinde devam ettireceklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir