GENEL - 15 Ocak 2012 Pazar 16:34

MAGANDA KURŞUNLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BAŞLATILAN PROJE

A
A
A
MAGANDA KURŞUNLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BAŞLATILAN PROJE

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin, düğünlerde silahla kutlama yapılmaması için başlattıkları proje devam ediyor. Öğrencilerin, proje çerçevesinde anlaşma sağlanan Sukenarı köyüne gidip büyüklerini silahla kutlama yapmamaları konusunda uyarmaları istendi.
Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin köy düğünlerinde silah atılmaması için başlattıkları Bireysel Silahlanma Çerçevesinde Köylerde Yapılan Kutlamalarda Silah Kullanılmaması Projesi çerçevesinde köylere yönelik yaptıkları çalışmalar devam ediyor. Projenin yürütücü koordinatörlüğünü üstlenen Ebru Tabiloğlu ve Selin Dilmaç, proje kapsamında daha önce anlaşmaya vararak köy karar defterine, "Düğünlerde ve kutlamalarda silah atılması yasaklanmıştır" kararını işlettirdikleri Akyazı’ya bağlı
Sukenarı köyünde yaptıkları son çalışmalarla öğrencileri bu konuda bilinçlendiriyor.
Sukenarı Köyü İlköğretim Okulunda öğrenciler ile bir araya gelen proje yürütücülerinden Selin Dilmaç, küçük yaşta öğrencilere kutlamalarda silah atılmasının ne kadar ciddi sonuçlar doğuracağını anlattıklarını ve onların şimdiden bu konu ile ilgili bilinçlenmesini amaçladıklarını dile getirdi.
Öğrencilerden düğünlerde ve kutlamalarda silah atan büyüklerini uyarmalarını istediklerini kaydeden Dilmaç, şöyle konuştu: "Birçok çocuk köylerde atılan bu silahları bir adet ya da kültür zannediyor. Bunun içinde koşullu olarak bunun iyi bir şey olduğuna inanarak büyüyor. Bizim bu projede asıl amacımız çocuklara kutlamalarda silah atılmasının kötü bir şey olduğunu göstermektir. Bu kapsamda okulları ziyaret ederek küçük arkadaşlarımızdan büyüklerini silah atılmaması konusunda uyarmalarını ve bunun yanlış
olduğunu bilmelerini istiyoruz. Hazırladığımız afişleri okullara asıyor ve öğretmenlerinden projemize destek olmalarını talep ediyoruz."
Proje yürütücülerinden olan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Ebru Tabiloğlu da, projelerinin en önemli aşamasının çocuklara silahsızlanma bilincinin kazandırılması olduğunu dile getirirken, "Okullarda konuştuğumuz çocukların büyük kısmı düğünlerde silah kullanmanın bir adet olduğunu düşünüyor. Bu çocukların bu düşüncelerden kurtulması, düğünlerde maganda kurşunundan hayatını kaybeden insanların azalması anlamına gelecektir" dedi.
Proje Koordinatörlüğünü Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ercan Yılmaz üstlenirken, öğrenciler proje kapsamında köylere yönelik çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Proje kapsamında köylere yönelik çalışmalarına ve ziyaretlerine devam edecek olan öğrenciler, ilk etapta Akyazı ilçesinde bulunan tüm köylerin karar defterlerine "düğün ve kutlamalarda silah atılması yasaktır" şerhinin düşülmesini öngörüyor. Bu sorunun çözülmesi için kanunen yasaklanması kadar insanların bu
konuda ikna edilmesinin de şart olduğuna inanan öğrenciler; amaçlarının insanları buna inandırmak olarak özetliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi’nden 21 bin 500 kişiye iş imkanı Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi (SULKAM), 5 yıl içerisinde 21 bin 500 kişiye iş imkanı sağladı. SULKAM, Sultangazililere umut olmaya devam ediyor. Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi SULKAM, işveren firmalarla iş arayan vatandaşları bir araya getirmeye devam ediyor. Firma sahipleri ile iş arayan vatandaşlar, Sultangazi Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Kariyer Merkezi biriminden ya da www.sultangazi.bel.tr üzerinden başvuru yapıyor. Firmaların aradığı özelliklerle vatandaşın belirttiği niteliklerin uyuşması durumunda mülakat için Sultangazi Belediyesi devreye giriyor. Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen toplu mülakatlarda firma yetkilileriyle iş arayanlar görüşüyor. Görüşmesi olumlu sonuçlananların işe giriş işlemleri anında başlatılıyor. Sultangazi Belediyesi böylece istihdama önemli katkı sağlıyor. “21 bin 500 kardeşimizin iş için firmalarla görüşmesini sağladık” Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “İş arayan kardeşlerimize kolaylık sağlamak adına hayata geçirdiğimiz Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi (SULKAM), binlerce kişinin iş bulmasına katkı sağladı. Firmaların aradığı kriterlerdeki iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getirerek istihdama katkı sunuyoruz. 21 bin 500 kardeşimizin iş için firmalarla görüşmesini sağladık. SULKAM ile daha çok kardeşimizin işe girmesine vesile olacağız” diye konuştu.
Gaziantep Gazi Konut’un yapımını tamamladığı 500 konut hak sahiplerine teslim ediliyor Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımında sona gelinen 500 konutun anahtarları düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi. Konut ihtiyacının karşılanması, vatandaşların uygun fiyatlara ev sahibi olması ile arz-talep dengesini sağlayarak Gazi şehirde kira ve konut ücretlerinin kontrol altına alınması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulan Gazi Konut, Güneyşehir’de 1’inci etap kapsamında yapımını tamamladığı 500 konutun anahtarlarını hak sahibi vatandaşlara teslim etti. Yapımı tamamlanan Gazi Konut Güneyşehir konutları 1’inci etabında 110 metrekare büyüklüğünde 3+1 236 konut yer alırken 93 metrekare büyüklüğünde 2+1 264 konut bulunuyor. Planlanan süresinden önce tamamlanan Güneyşehir konutlarının 2’nci etabı kapsamında ise 100 konut için talepler toplandı. “Bu şehir için yapacak çok işimiz, sevdamız, hayallerimiz var” Anahtar teslim töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hiç kimseyi ayrıma maruz bırakmadan çalıştıklarını, eğitim, sağlık, emniyet ve adalette önce insan dedik aktararak, “Belediye bünyesinde sorun çözme kapasiteni güçlendirmek gerekiyor. Bazen bu da yavaş kalıyor ve bunu da çözmek için Gazi Konut’u kurduk. İşi ehline verip adaletli davranmayı öncelik edindik. Bu memleketin en büyük iki sorunu var konut ve trafik. Büyüyoruz ve irileşmeden sağlıklı büyümek lazım. Bunun yolu şehir planlaması. Ne kadar kişi yaşayacaksa bir alanda ona göre okul, yeşil alan, camii, sosyal donatı, GASMEK planlanıp yapılıyor. Yaşam kalitesini yükseltip vatandaş memnuniyeti arttıracak çalışma yapmak gerekiyor. İşte konut meselesine böyle baktık biz. 6 Şubat Depremleri sonrası bizim konut açığımız daha da arttı. Bunu hızlı bir şekilde toparlamak gerekiyordu. 10 bin konut için 60 bin konut talebi var. Bu arz talebi dengelememiz lazım. Geldiğimiz noktada anahtarları alacaksınız içeri gireceksiniz sizlerle beraber bende çok heyecanlıyım. Bu şehir için yapacak çok işimiz, sevdamız, hayallerimiz var. Ananın, babanın, gencin, yaşlının mutlu olduğu, geleceğe endişeyle bakmadığı bir Gaziantep kuracağız” diye konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey törende konutlar ve yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından anahtarlar hak sahiplerine teslim edildi. Tören sonrası örnek daireler gezildi.