YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 16:15

ÇAKIRALAN`DA TİRİT GECESİ

A
A
A
ÇAKIRALAN`DA TİRİT GECESİ

Samsun’un Havza ilçesine bağlı Çakıralan köyünde "4. Geleneksel Tirit Gecesi" düzenlendi.
Çakıralan köyünden olan İstanbul Küçükçekmece Samsunlular Derneği Başkanı Recep İpek tarafından organize edilen tirit gecesi için 60 kaz, 75 kilo bulgur ve 500 yufka kullanıldı. Çakıralan Köyü Camii altındaki yemekhanede düzenlenen geceye Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Havza Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Adem Tol, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Başara, İstanbul Küçükçekmece Samsunlular Derneği Başkanı Recep İpek, Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk, protokol üyeleri, Çakıralan Köyü Muhtarı Ahmet Çavdar, çevre köy muhtarları ve köylüler katıldılar.
Tirit gecesinde ilk olarak söz alan Çakıralan Köyü Muhtarı Ahmet Çavdar, geleneksel hale gelen tirit yemeğine katılanlara iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. İstanbul Küçükçekmece Samsunlular Derneği Başkanı Recep İpek ise İstanbul’da her zaman Havza için çalıştıklarını belirterek, "Tirit bizim için bahane, önemli olan yöremizi tanıtmak ve dostluktur" dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise tiridin tanıtım amaçlı kullanılması ile Havza’nın adının duyurulmasında önemli rol oynadığına değindi.
Son olarak söz alan Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu da bu etkinliğin uzun yıllar devam etmesini diledi. Rüstemoğlu, "Yöremize has bu tadın ve ilçemizin tanıtılması için yapılan her şeyin yanındayız. Tirit ilçemizde artık dostluk ve muhabbetin simgesi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.
Konuşmaların ardında tirit gecesinde ilk servisler Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından yapıldı. Konuşmaların ardından hep beraber kaz tiridi yenildi ve semaver çayı içildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.