YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 13:06

MEYVE VE SEBZE ÜRETİCİLERİ HAMMADDE SIKINTISINA ÇÖZÜM ARIYOR

A
A
A
MEYVE VE SEBZE ÜRETİCİLERİ HAMMADDE SIKINTISINA ÇÖZÜM ARIYOR

Türkiye’nin önemli ihracat kalemleri arasında yer alan meyve sebze mamulleri üretiminde hammadde meselesine çözüm aranıyor.
Meyve Sebze Mamulleri ihracatçıları son sektör kurulu toplantısı Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) gerçekleştirildi. UİB Genel Sekreterliği konferans salonunda, Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, sektör kurulu üyesi çeşitli ihracatçı birliklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.
Sektörün 2011 yılı değerlendirmesi ve 2012 beklentilerinin ele alındığı toplantının ana konusu hammadde sıkıntıları oldu. Yüzde 100 katma değerle 850 bin kişiye iş imkanı sağlayan ve 6 milyon 100 bin ton hammadde kullanımı olan sektör için 2012 yılında, özellikle hammadde sorununa çözüm yolları düşünmek ve yetkilileri konu hakkında bilgilendirmek amacıyla “Tarıma Dayalı Endüstri ve Sürdürülebilir Hammadde Kaynakları” ana başlığı altında Arama Konferansı gerçekleştirileceği belirtildi.
Sektörün ön plana çıkarılması için 2012 yılında arama konferansları, çalıştaylar ve bürokrasi ziyaretleri gerçekleştirmeyi planlayan Meyve Sebze Mamulleri Sektör Kurulu üyeleri, meyve sebze mamulleri sektörünün dünya pazarındaki yerini alması ve Türkiye’nin bu pazarda rekabet edebilmesi adına çalışmalarına son hızla devam edeceklerini belirtti.
2023 yılı için 4 milyar dolar ihracat hedefi belirleyen sektör, yaşanan krizlere rağmen 2010 yılındaki 1,1 milyar dolar ihracatını 2011’de 1,2 milyar dolara yükseltti. Sektörün bu yılki ihracat hedefi ise 1,3 milyar dolar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir