GENEL - 07 Şubat 2012 Salı 11:13

İL GENEL MECLİSİNDE `AYAĞA KALKMA` UYGULAMASINA SON

A
A
A
İL GENEL MECLİSİNDE `AYAĞA KALKMA` UYGULAMASINA SON

Isparta İl Genel Meclisi’nde başkanın toplantı salonuna girmesiyle birlikte meclis üyelerinin ayağa kalkması geleneği, bireyin özgürlüğünü baskı altına alan bir uygulama olduğu gerekçesiyle sona erdi. Meclis Başkanı Osman Zabun, "Makama saygı insanların görevini layıkıyla yapıp yapmadığıyla ilgili olmalıdır" dedi.
Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, toplantı için salona girdiğinde üyelerin ayağa kalkmasının antidemokratik bir uygulama olduğunu belirterek buna bir son verilmesini istedi. Meclis üyelerinin seçilmiş sivil bireyler olduğunu kaydeden Zabun, "Bu gelenek Meclis’in ruhuyla bağdaşmıyor. Bireylerin üzerinde olumsuz etki oluşturabilecek her türlü uygulamalardan eğer yasa ve mevzuatta yoksa vazgeçmeliyiz. Bu tür geleneklere bağlı olmak yerine eleştiren, düşünen, sorgulayan nesillerin yetişmesi için
çabalamalıyız. Bireyin idaresini baskı altına alan uygulamaları artık terketmek zorundayız. Umarım Isparta İl Genel Meclisi bu konuda örnek teşkil eder" dedi.
Daha çok demokratikleşmek için bireyler üzerindeki antidemokratik baskılardan kurtulması gerektiğini kaydeden Zabun, şöyle konuştu: "Düşünen eleştiren bireyler yetiştirmek zorundayız. Otorite değiştirerek yerine bir başka otorite getirme yönüne de gitmemeliyiz. Seçilmişler olarak bu konuda hassasiyetimizi ön planda tutmalıyız."
Gelişmiş ülkelerde ayağa kalkmak gibi uygulamaların olmadığını anlatan Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bağlayıcı olan kurallardır. Meclis üyelerinin başkan girince ayağa kalkma uygulamasına son verilmesini uzun zamandır düşünüyordum. Zamanı da geldi. Kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Makam, saygı insanlığın görevini yapıp yapmadığıyla alakalı olmalı"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir