YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 14:48

AKŞEHİR`E TURİZM VADİSİ

A
A
A
AKŞEHİR`E TURİZM VADİSİ

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’in turizmde öncelikli bir yer haline gelmesi amacıyla çalışma başlattıklarını kaydederek, Akşehir Çayı’nın her iki tarafını "Turizm Vadisi" olarak düzenleyeceklerini söyledi.
Akşehir’deki büyük turizm potansiyelini ön plana çıkartmak amacıyla Akşehir Belediyesi tarafından bir dizi çalışma ve proje başlatıldı. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Akşehir Çayı’nın iki yakasından Tekke köyüne kadar yol açmayı planladıklarını belirterek, "Afyonkarahisar-Konya Karayolu’ndan Tekke köyüne kadar olan bu dört kilometrelik ’Turizm Vadisi’nde yürüyüş yolları, yüzme havuzu, Aqua Park ve spor kompleksi, Nasreddin Hoca Türbesi, Akşehir Konağı, Gülmece Parkı, heykeller, Akşehir Kültür Merkezi, restore edilen evler, kilise, kent ormanı, pazar, kent müzesi, butik oteller, ev pansiyonculuğu, yerel yemek lokantaları, hediyelik eşya satış reyonları bulunacak" dedi. Düzenlenecek Turizm Vadisi sayesinde, Akşehir’deki birçok tarihi ve kültürel değerlere ulaşımın sağlanacağının altını çizen Başkan Oğul, "Bu Turizm Vadisi’nden, tarihi Akşehir sokaklarına, Selçuklu ve Osmanlı dönemi tarihi eserlerine, camilere, mescitlere, türbelere, müzelere, tarihi arastamıza ve kiliseye yaya olarak kolayca ulaşabileceğiz" şeklinde konuştu.
AKŞEHİR’İN GÜZELLİKLERİ TURİZM VADİSİ İLE GÖZLER ÖNÜNE SERİLECEK
Akşehir’in tarihi zenginliğinin ve doğal güzelliklerinin bu Turizm Vadisi sayesinde gözler önüne serileceğini ifade eden Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Akşehir’e gelecek yerli ve yabancı turistlerin, ilçemizi kısa bir sürede değil, konaklama yaparak gezmelerini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Turizm Enformasyon Bürosu’nun ilçede hizmete başladığını belirterek, turizm çalışmaları kapsamında, kültür turizmi turları düzenleyen firma ve seyahat acenteleri ile görüşülerek, Akşehir’i de bu turlara katmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir