EKONOMİ - 26 Ocak 2012 Perşembe 12:56

2012 ALTININ `ALTIN` ÇAĞI OLACAK

A
A
A
2012 ALTININ `ALTIN` ÇAĞI OLACAK

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, Avrupa’daki ekonomik kriz ve Orta Doğu’daki gelişmelerin altının fiyatını düşürmeyeceğini belirterek, "Altın şu anda beklemede. Mutlaka yükselişe geçecektir. Geçen sene yüzde 45 artan altın fiyatlarının bu sene de aynı ivmeyi yakalamaması için bir sebep yok" dedi.
Altın, 2012 yılında altın çağını yakalayacak. Merkez Bankası’nın, "TL değer kazanacak" açıklamasının ardından dolar düşüşe geçerken altın fiyatlarında bir hareketlilik olmadı. 31 Aralık 2011 tarihinde 95 TL ile yeni yıla giren altının bir süre yükselişe geçtikten sonra beklemeye geçtiğini belirten Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, altında yükselişin devam edeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.
Altının her zaman en güvenilir liman olacağını vurgulayan Şen, 2011 yılında altın fiyatlarındaki yüzde 45’lik artışın 2012 yılında da tekrarlanmaması için bir sebep olmadığını ifade etti. Altının 2012 yılında altın çağını bir kez daha yaşayacağını söyleyen Şen, "Altındaki yükseliş sürecek. Orta Doğu’daki demokrasi hareketleri ile Avrupa’daki ekonomik kriz altının fiyatını yüksek tutuyor. Son 15 gündür altının fiyatında fazla bir gelişme olmadı. Bu da Merkez Bankası’nın, ’TL değer kazanacak’ tutumundan
kaynaklanıyor. Şu an fiyatlar durgun ama bu böyle sürmez. Şu an en iyi emtia altındır. Altın daha da değerlenecek" diye konuştu.
Şen, kuyumcular olarak altındaki fiyatın düşmesini istediklerini belirterek, "Bu yüksek fiyatlarda vatandaş altını satın almaya yönelmiyor. Bu da gayet normal. Bizim temennimiz altın fiyatlarının düşmesidir çünkü şu an sürümden kazanıyoruz. Vatandaş ne altın satıyor ne de alıyor" ifadelerini kullandı.
Şen, Bursa Kapalı Çarşı’da bir gram altının alış fiyatının 93 TL, satış fiyatının 97 TL , çeyrek altının alış fiyatının 158 TL, satış fiyatının 162 TL, yarım altının alış fiyatının 315 TL, satış fiyatının 320 TL, cumhuriyet altınının ise alış fiyatının 630 TL, satış fiyatının 644 TL olduğunu sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir