POLİTİKA - 25 Ocak 2012 Çarşamba 22:18

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ZAMAN GAZETESİ`NİN 25. YILI TÖRENİNE KATILDI

A
A
A
BAŞBAKAN ERDOĞAN, ZAMAN GAZETESİ`NİN 25. YILI TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Manşetlerin ok olup üzerimize yağdığı süreçlerden geçtik. Her sabah yalana, her sabah iftiraya, her sabah kirli kampanyalara uyandığımız günlerden bugüne geldik..Allah şahittir ki, asla ve asla intikam peşinde olmadık, olmayız ve olmayacağız" dedi.
Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yıldönümü kapsamında Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde bir kutlama programı düzenlendi. Sunuculuğunu Kadir Çöpdemir’in yaptığı geceye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Bakanlar Ahmet Davutoğlu, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Suat Kılıç, İsmet Yılmaz, Recep Akdağ ve Mehmet Şimşek katıldı. Görkemli gecede ayrıca, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkan
Yardımcısı Gürsel Tekin, ABD Büyükelçisi Franscis Ricciardione ve Fransa Büyükelçisi Laurent Bili de yer aldı.
Törende, Zaman Gazetesi’nin geride bıraktığı 25 yıl, sinevizyon gösterisiyle ekrana yansıtıldı. Sinevizyon gösterinin ardından Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, bir konuşma yaptı. Dumanlı’dan sonra ise gazetenin imtiyaz sahibi Ali Akbulut kısa bir konuşma yaparak, bütün konuklara ve Başbakan Erdoğan’a ’hoş geldiniz’ dedi.
Gecede bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, konuşmasına Kadir Çöpdemir için "Kadir’le kebap yemeyi önemserim" diyerek başladı. Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yıldönümünü tebrik eden Başbakan Erdoğan, "1986 yılından bu yana gazeteye emek veren herkesi tebrik ediyoruz" dedi. 100’den fazla ülkeye ziyarette bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Gittiğim birçok ülkede Türkiye’nin okullarını, Türkiye’nin vefakar öğretmenlerini, Türkiye muhabbetiyle büyüyen, Türkçe konuşan çocukları görmekten
çok büyük bir gurur hissettim" diyerek, birçok ülkede Zaman Gazetesi’ni görmekten büyük gurur duyduğunu söyledi.
"Millet olarak gerçekten çok büyük badirelerden, çok büyük imtihanlardan geçtik" diyen Başbakan Erdoğan, "Bizim sadece vatanımıza değil, bizim medeniyetimize göz diktiler" diye konuştu. "Mehmet Akif’i bile anlayamayan, kendi diline yabancı bir nesil yetiştirmek istediler" diyen Başbakan Erdoğan, "Bu topraklar çok büyük mütefekkirler, sanatçılar, çok büyük gönül erbabı yetiştirdi" ifadelerini kullandı.
"MANŞETLERLE SAVAŞTIK"
"Zaman, sadece bir gazete olmadı. Zaman Gazetesi bin yılın birikimiyle bu toprakların sesi, nefesi olarak bu ülkenin son 25 yılına şahitlik yaptı" diye devam eden Başbakan Erdoğan, "Zaman bir rüzgara kapılıp gitmek, akıntıya kapılmak yerine bu ülkenin gücüne güç, bu ülkenin vizyonuna vizyon kattı" diye konuştu. "Adeta manşetlerle savaştık" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:
"Manşetlerin ok olup üzerimize yağdığı süreçlerden geçtik. Her sabah yalana, her sabah iftiraya, her sabah kirli kampanyalara uyandığımız günlerden bugüne geldik. ’Muhtar bile olamaz’ diye manşetlerin atıldığı, yargısız infazlarla mağdur, mahkum edildiğimiz günlerden bugünlere ulaştık. Öyle ki gazetecilere haber yazdırdılar, sonra da o kupürü dosyaya koyup, partimiz aleyhine kapatma davası açtılar. Karşımızda gazeteleri gördüğümüzde şoke olduk, şaşırdık. ’Deliliniz bu mu, belgeniz bu mu?’ dediğimizde de
’evet’ dediler. Allah şahittir ki asla ve asla intikam peşinde olmadık, olmayız ve olmayacağız. Çünkü ben şunu biliyorum; Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklal.’’
"Biz bize yapılanın başkasına yapılmasına razı olamayız" diyen Başbakan Erdoğan, "İşte onun için hiç yüksünmeden, hiç gocunmadan ifade özgürlüğünün önünü açtık" dedi.
"ASIRLIK SORUNLARI ADIM ADIM ÇÖZÜYORUZ"
Sorunlar olduğunu fakat bunları AK Parti’nin üretmediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, bu soruları adım adım çözdüklerini belirterek şunları söyledi:
"On yıllara hatta asırlara sahip köhne bir zihniyette, baskıcı, totaliter, hoşgörüsüz bir zihniyetle zorlu bir mücadele veriyoruz. Yani rafları temizliyoruz. Yani on yılların, asırların köklü meselelerini, adım adım, etap etap, kademe kademe çözüyoruz. İşte en son Adalet Bakanlığımız yeni bir reform sürecini başlattı. İfade özgürlüğünün önünü daha da genişletiyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle ileriye dönük yayın durdurma cezasını ortadan kaldırıyoruz. Daha önceden verilmiş tüm toplatma kararlarını artık
hükümsüz hale getiriyoruz. Bakın burası çok önemli. Basın ve yayın yoluyla yada sahil düşünce yöntemleriyle işlenmiş olup üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezası gerektiren tüm soruşturma, kovuşturma ve mahkumiyet kararlarını aynı suç işlenmediği sürece geçersiz hale getiriyoruz.
Çok sayıda gazeteci arkadaşımızın devam eden mahkemeleri böylece ertelenmiş oluyor. Bu şekilde değişik gazetelerden değişik, medya kuruluşlarından çok sayıda arkadaşımızın davası ertelenecek. Yani dava düşecek."
"MİLLETİNE HÜRMETİ OLAN, ÜLKESİNİ BÖYLE ANLATMAZ"
Konuşması sırasında üstü kapılı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’da Türkiye’de gazetecilerin tutuklandığı yönündeki açıklamalarını eleştirdi. "Bir kere ülkesine saygısı olan, milletine hürmeti olan bir kimse çıkıp da ülkesini dünyaya böyle anlatmaz, anlatamaz" diyen Başbakan Erdoğan, "Şu ifadelerimi altını çizerek özellikle vurgulamak istiyorum; Türkiye’yi gazeteci tutuklayan, gazetecilere baskı uygulayan bir ülke gibi sunmak, kendi
ülkesini bu şekilde şikayet etmek, bundan da haz duymak vatan ve millet sevgisiyle uyuşmaz. Biz tutuklu ve mahkum gazetecilerle ilgili olarak defalarca açıklama yaptık. Bunların isimlerini tek tek saydık. Neyle itham edildiklerini, neden ceza aldıklarını belgeleriyle ortaya koyduk. Adam polise saldırı düzenliyor, polisimizi şehit ediyor, cebinden gazeteci kimliği çıktı diye ’gazeteciler hapse atılıyor’ kampanyası yapılıyor. Ana muhalefet partisi de işte bu çalışmaya sahip çıkıyor. Gidip yurtdışında polis
katillerine arka çıkmak suretiyle ülkesini kötülüyor. Ateşli silah bulundurmak, patlayıcı bulundurmak, evrakta sahtecilik, cinsel taciz, terör, darbeye teşebbüs... İçerdeki gazeteciler dedikleri işte bu suç isnatlarıyla yargılanıyor" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, hiç kimsenin fikirlerinden dolayı sokak ortasında hunharca katledilmesine göz yummayacağını belirterek, "Şiir okuduğum için mahkum olmuş bir Başbakan olarak, hiç kimsenin fikirlerinden, ifadelerinden, yazılarından dolayı hapis yatmasına razı olmam, olamam. Fikirlerinden, yazılarından dolayı hiç kimsenin sokak ortasında hunharca katledilmesine göz yummam, rıza göstermem. Yürütme olarak bize düşen neyse onu yaparız ve yapacağız" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından, bakanlar, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici sahneye davet edilerek Başbakan Erdoğan’la birlikte Zaman Gazetesi’nin 25. yıldönümü pastasını kestiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Berat Özdemir: “Kupayı gerçekten Trabzon’a getirmek istiyoruz; getireceğiz de inşallah” Trabzonspor’un başarılı futbolcusu Berat Özdemir, kupayı Trabzon’a getirmek istediklerini belirterek, rövanş maçında bu istek ve arzuyu sahada göstermek istediklerini dile getirdi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bordo-mavili takımın başarılı futbolcusu Berat Özdemir, ikinci yarıda 10 kişi ile gerçek bir takım olduklarını ve o yolda ilerlediklerini gösterdiklerini söyledi. Özdemir, “İlk yarı kendi oyunumuzu kabul ettirmemize rağmen 2-1 önde kapatmayı bildik. İkinci yarıda 10 kişiyle gerçek bir takım olduğumuzu o yolda ilerlediğimizi gösterdik. Herkes yanındaki arkadaşı için fedakârca mücadele etti. 3. golü bulduk, gol yememize rağmen kazanmayı bildik. Avantajlıyız. Rövanşta bu istek ve arzuyu sahada göstermek istiyoruz” dedi. “Her geçen hafta üzerine koymaya çalışıyorum” Performansında her hafta üzerine koymaya çalıştığını kaydeden Özdemir, “Takım arkadaşlarıma her geçen gün daha fazla yardımcı olmaya çalışıyorum. Onlara beni gazlıyorlar. Thomas ve Pepe olsun tecrübelerini bize aktarıyorlar. Her geçen hafta üzerine koymaya çalışıyorum. Hocalarımızın verdiği taktikleri sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Umarım sonuç alıyoruzdur” şeklinde konuştu. “Uzun süredir üçüncülük ve Türkiye kupası hedefimiz var” Kupayı Trabzon’a getirmek istediklerini vurgulayan Özdemir, “Uzun süredir üçüncülük ve Türkiye kupası hedefimiz var. Hep birlikte bu iki hedefe kenetlenmiş durumdayız. Kupayı gerçekten Trabzon’a getirmek istiyoruz. Getireceğiz de inşallah” diye konuştu. “Seneye ne olacak bakalım hayırlısı diyelim” Trabzonspor’da sezon sonu kiralık sözleşmesi sona erecek Berat Özdemir kariyeri ile ilgili soruya, “Kiralık veya burada bonserviste bulunmam gerçekten benim için önemli değil. Trabzonspor arması ve forması ile sahada olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Seneye ne olacak bakalım hayırlısı diyelim” ifadelerini kullandı.
Trabzon Tolunay Kafkas: "Turu ikinci maça taşıdık" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, turu ikinci maça taşıdıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Yarı Final ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Fatih Karagümrük’te Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "Çok iyi başladığımız bir maç oldu. Set oyununu takım gole kadar çok iyi oynadı. Eşitliği yakalayana kadar maç planının olduğu iyi bir Fatih Karagümrük vardı. Çok kötü gol yedik. Golleri biz kendimiz yedik. Toparlamaya çalıştık ama set oyunuyla ilgili sıkıntılarımız oldu. Çalıştığımızın dışına çıktık. Görüntü hiç istemediğim, iyi olmayan bir görüntüye döndü. Sonuç beraberlikle de bitebilirdi. Kazanabilirdik de. Trabzonspor’u tebrik ediyorum ama biz turu ikinci maça taşıdık. Ligde maç kazanırsak, kupa maçını da iyi seviyede çıkartacağımıza iniyorum" dedi. Maçın hakemiyle ilgili olarak ise Kafkas, "Ben hakemlerle ilgili fazla konuşmuyorum ama bazı şeyleri de yanlış anlıyorlar. İyi şeyler hissettirmiyorlar. Yumruk atan oyuncuyu görmezden gelip sırtını dönüyorsan, takımın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre hareket ediyorsanız bu bize iyi şeyler his ettirmiyor. Zor bir sezon geçiyor hepimiz için çok şey gördüm 40 yıl içeresinde ama bu sezonki gibi görmedim. Bir an önce bitmesinde bütün takımlar için bir hayır var diyorum" ifadelerini kullandı.