YEREL HABERLER - 31 Ocak 2012 Salı 14:37

SOKAK HAYVANLARI ŞEFKAT BEKLİYOR

A
A
A
SOKAK HAYVANLARI ŞEFKAT BEKLİYOR

Hayvan Hakları Federasyonu Gemlik Temsilcisi Ümran Akyavaş, sokak hayvanlarına karşı herkesi göreve çağırdı.
Gemlik halkının sokak hayvanlarına sahip çıkmasını isteyen Akyavaş, ’’5 sene öncesine kadar hayvanlar itlaf ediliyordu. 2005’te Hayvan Hakları Kanunu çıktıktan sonra hayvanların aşılanması, kısırlaştırılması ve sağlık kontrollerinin yapılması işi belediyelere devredildi. Bütün belediyelerin hayvan rehabilitasyon merkezi açması mecbur kılındı. Ancak belediyeler genellikle sokak hayvanlarının olumlu şartlarda yaşamaları için önem verilmedi. Gemlik’e gelirsek, önceki dönemde ilk kez bir rehabilitasyon merkezi hizmete açıldı. Sokaktaki hayvanlar toplanıp aşı ve kısırlaştırma işlemleri uygulandıktan sonra alındıkları yerlere bırakıldı. Ancak sokakta yaşayan hayvanların beslenme ve susuz kalmaları giderilemedi. Mesai saatleri dışında yaralı hayvanların, gerekli acil müdahale şartları oluşturulamadı. Şimdi ki Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz’dan geçmiş döneme kıyasla, hayvanlar için daha iyi şartlar oluşturmasını bekliyoruz’’ dedi
Akyavaş, Umurbey’de 15- 20 kafeslik hayvan barınağının yetersiz olduğunu, bilhassa hastalıklı başı boş köpeklerin sokaklarda çoğaldığını söyledi.
Konuyla alakalı görüştüğümüz Gemlik Belediyesi yetkilileri ise, sokak hayvanlarının rehabilitasyonuyla alakalı 5199 sayılı kanun çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti. Gemlik Belediye Temizlik İşleri Müdürü ve Veteriner Hekimi Sami Baki, kendilerine verilen yetki, sorumluluk ve yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirdiklerini söyleyerek, "Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve kastre edilmesi ile bu süreçteki postoperatif bakımları belediye kısırlaştırma istasyonlarında bir veteriner hekim ve yardımcısı tarafından yapılıyor. Ekiplerimiz vatandaşlarımızdan gelen taleplere yerinde müdahale ederek görevlerini ifa etmektedir. Hasta hayvanların bakım ve tedavisi için yeni bir barınakla ilgili projemiz devam ediyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir