YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 14:58

MARMARİS’TE YENİ SEZON HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

A
A
A
MARMARİS’TE YENİ SEZON HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Marmaris Belediyesi, 2012 turizm sezonu öncesinde hazırlıkları tüm hızıyla sürdürüyor.
Marmaris Belediyesi tarafından 2011-2012 inşaat döneminde alt ve üst yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediliyor. Sezonun başlangıcıyla birlikte hizmete girmesi planlanan projelerden Marmaris Kent Meydanı projesinin Mayıs ayı sonuna kadar yetiştirilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kent Meydanı’nın, Marmarislilerin ve tatile gelenlerin de buluşma noktası olması planlanıyor.
Marmaris’i çevreleyen tepelerden denize ulaşan en büyük dere yataklarından birisi olan Karadere’nin, denizle buluştuğu noktadan Eski Datça Yolu ile kesiştiği noktaya kadar olan bölümü 2012 kış sezonunda yeniden düzenlenecek. Kentin en işlek noktasında da önümüzdeki yıldan itibaren yoğun yağışlarda su baskını sıkıntısının ortadan kalkması planlanıyor.
Belediye çalışması kapsamında çevre düzenlemesi yapılacak derenin yeni yapılacak kent meydanı ile görsel olarak bütünleşmesi için deniz suyunun meydan önüne kadar girmesi sağlanarak, dere kenarlarında aydınlatmalar yapılacak.
Atatürk Bulvarı Sahil Yolu Düzenlemesi’nde ise Uzunyalı bölgesinin bittiği noktadan başlayarak Türkmenistan Parkı’na kadar uzanan yaya yolunda düzenleme yapılıyor. Bu düzenleme ile geçtiğimiz yıl yenilenen Yat Limanı düzenlemesi ile de bir bütünlük sağlanması planlanıyor.
ELEKTRİK KABLOLARI YERİN ALTINA ALINACAK
Eski Datça Yolu Düzenlemesi’nde Mariç-Belbir çalışması ile altyapı, kanalizasyon ve içme suyu hatları yenileniyor. AYDEM ile ortak çalışılarak elektrik kabloları yeraltına alınarak ve direkler ortadan kaldırılacak.
Kordon Caddesi Yaya Yolu ve Tekne Bağlama Yeri Yenileme Çalışması’nda ise Yat Limanı ile Atatürk Meydanı arasında kalan bölüm bütünlük sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılıyor. Burada yapılan çalışmanın asıl amacı günlük gezi teknelerinin kullandığı bağlama bölümündeki betonun yenilenmesi. Kronman betonu adı verilen malzemenin dalgalara ve deniz suyuna karşı dayanıklılığı, teknelerin güvenliği açısından büyük önem taşıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir