YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 12:44

BAŞKENTE BİR EGE YAĞMURU

A
A
A
BAŞKENTE BİR EGE YAĞMURU

Aşk Fasikülü’nün şairi,’’Yeni Neslin Shakespeare’i ’’Babacan Pesenkurdu,’’Şiir Yağdırıyoruz’’adlı dinleti serisine bir yenisini de Başkent Ankara’da ekledi.Kızılay Konur Sokak’ta, TRT FM, AŞK FM ve Polis Radyosu, program yapımcısı ve sunucusu, seslendirme sanatçısı Murat İnce’nin de sürekli sahne aldığı Konur Cafe’de gerçekleşen dinletide 100’ün üzerindeki okuyucu muhteşem bir dinletinin keyfinin doyasıya yaşadı.
İzmir, İstanbul, Kayseri, Çorum, Eskişehir, Antalya, Gebze ve İzmit’ten gelen konuklar ve Ankara’da ki okuyucuların da katılımı ile gerçekleşen dinletide Babacan Pesenkurdu’nun daha önce söylediği “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gitmediğin yer senin değildir,salığından yola çıktım” sözünün haklılığını ortaya koyduğu dile getirildi. Ekibinde‘’yarenim’’dediği gitarist Hüseyin Özmen’inin yanı sıra Sezen Aksu, Nilüfer, Levent Yüksel gibi sanatçılarla çalışan, Türkiye’de ve ülke dışında da gitar dersleri veren ünlü gitarist Levent Korman eşlik etti. Gecede yeni albümünün ilk klibi tüm müzik kanallarında dönen ses sanatçısı Ozan Çağlar, Avrasya Türk Ulusal Kanalı program yapımcısı ve sunucusu, seslendirme sanatçısı Rıza Yüksel, TRT sanatçısı Pelin Bayrak, Şair Bilal Kızmaz geceye renk katarken Sesli Kalemler seslendirme platformu gecedeki yerini aldı. Aşk Fasikülü’nün ikinci baskısının Şubat ayında, henüz ismini açıklamadığı ikinci kitabının da Nisan-Mayıs aylarında raflardaki yerini alacağını müjdesine,daha kitabı çıkmadan‘’İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar’’adlı antolojide yer alan tek şair olan Pesenkurdu, bu antolojinin de Devlet Filarmoni Orkestrası tarafından Şubat ayı içerisinde sahneleneceği müjdesini ekledi. Bir başka sürpriz ise dinleyicileri arasından seçtiği iki bayan okuyucusundan şiirlerini seslendirmelerini isteyen şair, gecede heyecanlı anların yaşanmasına da sebep oldu. İzmir’de Mikrop Hikmet, Ersin Kuşkanat ve Ömer Köroğlu gibi sanatçı dostları ile gerçekleştirdikleri organizasyonlardan bahsedip, By Blue’nun sahibi, kendi organizatörü Metin Şentürk’e ve Konur Cafe emekçilerine teşekkür etmesi, şairin bir kez daha yüreklerde yer etmesine sebep oldu.
Aşk dolu dakikalar, Babacan Pesenkurdu ve eşi Yeliz Pesenkurdu’nun birbirlerine yazdıkları şiirleri seslendirdikleri enfes bir düetle son bulurken, salonda oluşan müthiş duygu selinde, gözleri yaşlı ama gülümseyen birçok hayranın dakikalarca süren alkışları ile son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir