YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 11:38

MAMAK BELEDİYESİ`NDEN 32 BİN AİLEYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ

A
A
A
MAMAK BELEDİYESİ`NDEN 32 BİN AİLEYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Mamak Belediyesi’nin sağlık alanındaki örnek projesi Evde Sağlık Hizmeti devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl 7 bin 5 yüz aileye evlerinde sağlık hizmeti verilen uygulama kapsamında, bugüne kadar 32 bin 500 aile ziyaret edilerek sağlık kontrolünden geçirildi. İnsan sağlığının son derece önemli olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İnsan sağlığına yapılan hizmet, en güzel hizmettir. Amacımız mümkün olduğu kadar daha çok vatandaşımıza bu hizmeti götürmek" dedi.
Amaçlarının hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğunu belirten Başkan Akgül, bu hizmeti daha fazla aileye götürmek istediklerini belirtti. Akgül, "Sosyal belediyecilik anlayışımız içerisinde uygulamaya koyduğumuz Evde Sağlık Hizmeti kapsamında bugüne kadar 32 bin 500 aile ziyaret edildi ve vatandaşlarımızın evde sağlık kontrolleri gerçekleştirildi. Yerel yönetimler olarak amacımız sağlık hizmetini bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızın ayağına götürerek herkesin bu hizmetten faydalanmasını sağlamaktır.
Evde Sağlık Hizmeti kapsamında ekibimizce tespiti yapılan hastaların önce muayenesi gerçekleşiyor, ardından hastalarımızın periyodik olarak takibi gerçekleştiriliyor. Ekip doktorumuzun konsültasyon istediği durumlarda ise uzman doktorlarla birlikte muayeneler gerçekleştiriliyor" diye konuştu.
Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Evde Sağlık Hizmeti ekipleri, kendilerini Alo Mamak 444 0 149, 550 70 21, 550 70 36 ve 550 70 68 numaralardan arayan ve evde sağlık hizmeti talebinde bulunan hastaları evlerine giderek önce tespit ediyor. Ardından muayene edilen hastaların periyodik olarak takibi gerçekleştiriliyor. Ekip doktorunun konsültasyon istediği durumlarda dahiliye, genel cerrahi ve romatoloji alanlarındaki uzman doktorlarla birlikte muayene gerçekleştiriliyor.
Evde Sağlık Hizmeti ekibinde bir doktor, hemşire ve acil tıp teknisyeni bulunuyor. Hiçbir ücret alınmaksızın yapılan hasta muayenesi, yaşlı, yatalak ve felçli bakımı, yatak yarası bakımı, serum takılması, pansuman, enjeksiyon, sonda değişimi ve şeker, tansiyon takibi gerçekleştirilirken, yaşlı, yatalak, engel, yatağa bağımlı engelli, kimsesiz ve obezite hastalarına muayene önceliği tanınıyor. Ayrıca hastalara mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği sağlanıyor.
Mamak Belediyesi, muayene edilen hastaların takibini artık el terminalleri ile gerçekleştiriyor. Muayene edilecek hastanın bilgileri ekiplerce el terminaline giriliyor ve böylece hastalara uygulanan işlemler belediyeden takip ediliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.