GENEL - 20 Ocak 2012 Cuma 12:23

BU KÖYDE SİGARA İÇENE KIZ VERMİYORLAR

A
A
A
BU KÖYDE SİGARA İÇENE KIZ VERMİYORLAR

Sigarayı yasaklayan muhtarlara plaket verildi.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Ortaöz köyünde köy muhtarlığınca sigara içilmesinin yasaklandığı ve 6 yıldır sigara içilmediği haberini 26 Şubat 2009 da İHA imzasıyla tüm Türkiye öğrenmişti.
Dumansız hava sahasının 4. yılı nedeniyle Rixos Otel’de düzenlenen törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve Yeşilay Başkanı Muharrem Balcı da katıldı.
Akdağ, Türkiye’de 2008 yılında yüzde 31’lerde olan sigara kullanımının 2010 yılında yüzde 27’lere düştüğünü ifade etti. Bakan Akdağ, programda Türkiye’de 4 yıl önce birçok vatandaşın sigara dumanından rahatsız olduklarını anlatarak, kendilerinden yardım istediklerini anlattı.
İHA’nın Şubat 2009’da yaptığı haberle Türkiye’de sigara içilmeyen köy olarak gündeme getirdiği Kastamonu Taşköprü’ye bağlı Ortaöz köyü muhtarı Mahmut Sezer de davet edildi.
SİGARAYI YASAKLAYAN MUHTARLARA PLAKET
Bakan Akdağ, daha sonra Türkiye’nin bazı köylerinde sigarayı yasaklayan muhtarlara plaket verdi. Bunlardan biri de İHA’nın haberiyle gündeme gelen Ortaöz köyünün muhtarı Mahmut Sezer oldu. Sezer, köylerinde 8 yıldan bu yana sigara içirmediklerini ifade ederek, Sağlık Bakanlığının bu çalışmasına destek verdiklerini söyledi.
Öte yandan, sigara dumanının olmadığı köyde sigara içene kız bile verilmediği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ramazan Sohbetlerinde günlük hayatta yaşananların İslami boyutuna dikkat çekildi Eyüpsultan Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle vatandaşlar her akşam birbirinden önemli isimlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda teravih namazı sonrası gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu bu kez emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan oldu. Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan ayının coşkusunu yaşatmak ve Ramazanı maneviyatına uygun olarak geçirebilmelerini sağlamak için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor. Bu kapsamda teravih namazı sonrası Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda her gün kültür, sanat, tarih ve edebiyat dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor. Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi ve manevi atmosferinde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan oldu. Günlük hayatta yaşananların İslami boyutuna dikkat çekti Mecidiyeköy Merkez Camii Hafızı Ali Derman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan söyleşide Nursaçan, Müslümanların bilmesi gereken konulara ve günlük hayatta yaşananların İslami boyutuna dikkat çekti. Nursaçan; aile ilişkilerini, kul hakkını, İslam’ın emir ve yasaklarını Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in hadisleri çerçevesinde anlattı. Necmettin Nursaçan sohbetinde ayrıca Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde geçen ahiret hayatı, haram ve sevap olan hususlar, takva sahibi olmanın yolları, Hz. Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in öğütleri, bir Müslümanın nelere dikkat etmesi ve nasıl yaşaması gerektiği konusunda önemli bilgiler aktardı. “Ramazan’da tevhidi ve istiğfarı çoğaltın” Söyleşisinin bir bölümünde Ramazan Ayı’nın önemine ve güzelliklerine de değinen Nursaçan Hoca, “Sevgili Peygamberimiz Ramazan’da dört şeyi çoğaltın diye buyuruyor. İkisiyle Allah’ı hoşnut edersiniz; diğer ikisinden de zaten geri duramazsınız. Bunlardan birincisi tevhidi çoğaltın, ikincisi istiğfarı çoğaltın. Zamanla elbiseniz eskiyip de yenilediğiniz gibi imanınızı da yenileyiniz” dedi.
Balıkesir Balıkesir adayları seçmene sosyal medyadan ulaştı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları, seçim sürecinde yaptıkları propagandaları sosyal medya üzerinden halka ulaştırdı. Adaylar, bazı sosyal medya platformlarına daha fazla ağırlık verirken, sıkılan eller, vaatler, seçmenler ile birlikte verilen mesajlar sosyal medya üzerinden vatandaşa iletildi. Balıkesir’de sosyal medya hesabında en fazla takipçisi bulunan aday ise İYİ Parti’nin adayı Turhan Çömez oldu. 361 bin kişinin takip ettiği Çömez, sosyal paylaşım sayfası X’i aktif kullandı. Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkan adayları, afiş, broşür, medya reklamları gibi unsurlarla diğer rakiplerinden öne çıkmak istese de en çok kullanılan platformlardan birisi de sosyal medya oldu. AK Parti - CHP - İYİ Parti adaylarının takipçi rakamları ise şu şekilde: Sosyal medya sayfası Facebook’ta CHP’nin adayı Ahmet Akın 61 bin, AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz 49 bin, İYİ Parti’nin adayı Turhan Çömez ise 8 bin 500 takipçi ile iletişim halinde. Sosyal medya sayfası X’te ise durum değişiyor. İYİ Parti’nin adayı Çömez 361 bin, CHP’nin adayı Ahmet Akın 93 bin, AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz ise 47 bin takipçiye sahip. Daha çok gençlerin aktif kullandığı Instagram platformunda ise CHP’nin adayı Ahmet Akın 78 bin, AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz 65 bin, İYİ Parti’nin adayının ise 50 bin takipçisi mevcut.
Ordu Tır şoförleri iftar saatini Ordu’ya göre ayarlıyor Ordu’da, Ramazan ayının simgesi haline gelen uzun yol şoförlerine iftariyelik dağıtımı Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra başlatılan uygulama, uzun yol şoförleri ve vatandaşların beğenisini kazanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayı ile birlikte yaptığı çeşitli çalışmalarla birçok vatandaşa dokunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıl önce başladığı uzun yol şoförlerine ve şehirlerarası seyahat eden vatandaşlara iftariyelik ikramı bu sene de devam ediyor. Uzun yol şoförleri uygulamadan memnun Ordu’dan geçen uzun yol şoförleri başta olmak üzere iftara yetişemeyen vatandaşların noktası olan Ramazan iftariyelik dağıtım noktaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra her Ramazan ayında hizmet veriyor. Yapılan uygulama özellikle Ordu üzerinden doğu ve batı istikametine yük taşıyan uzun yol şoförlerini mutlu ederken, iftar saatlerini Ordu’ya göre ayarlayan şoförler bu uygulama sayesinde mutlu olduklarını belirtiyor. “5 yıldır orucumuzu Ordu’da açıyoruz” İftar saatinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yol üzerinde kurduğu iftariyelik stantlarında oruçlarını açan uzun yol şoförleri, aldıkları hizmet karşısında emeği geçen herkese teşekkür etti. Şoförler, “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da iftarımızı Ordu’da açıyoruz. Biz uzun yol şoförleri olarak yıllardır iftar saatimizi Ordu’ya göre ayarlıyoruz, şimdi yine buradayız. Durduk, mola verdik, iftarımızı açacağız. Burada böyle güzel bir hizmet var, teşekkür ediyoruz. Yapanlardan emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerine yer verdiler. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iftariyelik hizmeti, Ramazan ayı boyunca şehrin giriş ve çıkışlarında uygulanmaya devam edecek.
Bursa DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eski’nin öncülüğünde düzenlenen iftar programında bölge sanayicilerinin de katılımıyla birlik ve dayanışma ruhu bir kez daha pekiştirildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen iftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Ramazan ayının bereketini paylaştığımız şu günlerde birlikte olmak bizlere manevi huzur ve güç veriyor. Bu ayda ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak bizler için bir vazife ve sorumluluktur. Bu doğrultuda DOSAB ile iş birliğinde ihtiyaç sahiplerine erzak yardımlarımızı ulaştırdık. Birlik ve beraberliğimizi deprem zamanında da göstererek ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı TIR’ları bölgeye gönderdik. Ayrıca çeşitli gruplarda ihtiyaçları belirleyerek toplumsal dayanışmanın gücünü ortaya koymaya çalışıyoruz. DOSAB Başkanımız Levent Eski de Türkiye’de örnek bir OSB olma yolunda faaliyetler sürdürerek çalışmalarımıza destek oluyor. Bizler de DOSABSİAD olarak gerek ekonomik, gerek kültürel gerekse sosyal faaliyetlerimizle, her zaman toplumumuzun yanında olmaya ve bugün burada aynı sofrada bir araya gelen sanayicilerimizle kentimiz ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bölgede hayata geçirilen önemli proje ve faaliyetlere değinen DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eski ise, “Sanayicilerimizin üretimini güçlendirmek adına yaptığımız faaliyetlerin yanı sıra, birlik ve beraberliği güçlendirmek de öncelikli hedefimizdir. Yaptığımız yardımların ihtiyaç sahiplerine umut ve destek olmasını diliyorum. Bu değerleri yaşatarak, bölgemizin gelişimine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz" dedi.