YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 13:02

DORTMUND`DA BOZLAK GECESİ COŞKUSU

A
A
A
DORTMUND`DA BOZLAK GECESİ COŞKUSU

Avrupa Kırşehirliler Derneği tarafından Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenen Bozlak Gecesi büyük ilgi gördü.
Avrupa Kırşehirliler Derneği Başkanı Osman Mulkioğlu tarafından, Dortmund’da düzenlenen Bozlak Gecesi’ne Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’de onur konuğu olarak davet edilirken, gece renkli görüntülere sahne oldu.
Bozlak Gecesi’ne Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile birlikte Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, Halil Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur, Avrupa Kırşehirliler Derneği Başkanı Osman Mulkioğlu, Kırşehirliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Umucu, sivil toplum örgütü temsilcileri ile bin’in üzerinde Kırşehirli katıldı.
2010 yılında kurulan Avrupa Kırşehirliler Derneği tarafından ilk defa düzenlenen Kırşehir Bozlak Gecesi’nde açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Osman Mulkioğlu, Bozlak Gecesi düzenlemekteki amaçlarının doğdukları yerin kültürünü, doydukları yerde yaşatarak, Avrupa’daki Kırşehirliler arasında birlik ve beraberliği güçlendirmek olduğunu belirtti.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise Avrupa Kırşehirliler Derneği Başkanı Osman Mulkioğlu’na, düzenledikleri Bozlak Gecesi için teşekkür ederek, "Kırşehir’in gelişmesi için mücadele verirken Avrupa’daki Kırşehirlilerin çabalarını takdirle karşılıyorum. 50 yıl önce Almanya’ya bin bir umutla geldiler, Ama bundan sonra inanıyorum ki, sizler Almanya için umut olacaksınız. Çünkü ne 50 yıl önceki Almanya aynı Almanya, ne de 50 yıl önceki Türkiye aynı Türkiye. Türkiye biliyorsunuz ki artık kendi bölgesinde söz sahibi olan lider bir ülke konumuna geldi. Almanya’da yeni yetişen genç nesil, eğitimde, teknolojide, ticari hayatta ve sosyal hayatın pek çok bölümünde artık daha etkin olacak" dedi.
Kırşehirliler Bozlak Gecesi’nin eğlence bölümünde ise Grup Aydos’un eşliğinde sanatçılar Kazım Kalaycı, Serhan İlbeyi, Bektaş Şahin, Burhan Ertaş ve Aydın Çekiç sahne alırken, gecenin geç saatlerine kadar süren Bozlak Gecesi’nde Kırşehirliler bir an bile pistten inmedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir