YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 11:28

BAĞLAR BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA SEMİNER

A
A
A
BAĞLAR BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA SEMİNER

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi, Ana Çocuk Sağlık Merkezi işbirliğiyle Eğitim Destek Evi öğrencilerine yönelik "Ağız Diş Sağlığı" ve "Adölesan Dönemi" konulu seminer düzenledi.
Ana Çocuk Sağlık Merkezi çalışanlarından Dr. Özlem Anlı, Sibel Çakın Bayhan ve Evin Serin, seminerde çocuklara "Diş ve Ağız Sağlığı", "Çevre Sağlığı" ve "Hijyen Nedir?" konularında bilgi verdi. Dr. Anlı, çocukların bu yaşlarda aldıkları eğitimin ileriki yaşlarda alışkanlık haline geldiğini belirterek, "Büyüdüğümüz zaman alacağımız ve bizim için alışkanlık haline gelecek davranışların tümünü bu yaşlarda öğreniyorsunuz. Tıpkı düzenli ve disiplinli ders çalışmak, başarılı olmak gibi sağlıklı yaşamakta yine
bu yaşlarda, küçük yaşlarda öğrenebileceğimiz bir şey. Yaşam boyu sürdürebilir bir alışkanlık haline dönüşüyor" dedi.
Anlı, "Her yemekten önce ve sonra iki defa elimizi yıkamalıyız. Siz bunu yaparsanız küçük kardeşleriniz de size bakarak öğrenir. Ablalarınız ve ağabeyleriniz bile sizi örnek alacaktır. Bunların dışında diş temizliği çok önemli, günde en az iki defa dişlerinizi fırçalamalısınız" diye konuştu.
Adölesan eğitimi ile ilgi farklı yaş gruplarına eğitimlerinin devam edeceğini ifade eden Anlı, bu dönemlerde artan besin gereksinimlerinin karşılanmasında bilinçli davranılması gerektiğinin altını çizerek, bilinçsizlik sonucu kazanılan hatalı alışkanlıkların birçok olumsuzluklara neden olabileceğini dile getirdi.
Seminerin ardından çocuklara "Diş Krallığı" adlı bir çizgi film izletildi. Önümüzdeki dönemde de Belediye Ana Çocuk Sağlık Merkezi’nin bu tür eğitimlere devam edeceği kaydedildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir