YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 15:27

KAYAPINAR BELEDİYESİ`NDE KÖY ZİYARETLERİ

A
A
A
KAYAPINAR BELEDİYESİ`NDE KÖY ZİYARETLERİ

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçe Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ ve meclis üyeleri belediye bağlanan köyleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Belediye tarafından yapılan köy evlerinde yapılan toplantılara muhtarlar, imamlar, okul müdürleri ve köylüler katıldı.
Kayapınar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan bir planlamayla belediyeye bağlanan köyler ziyaret edildi. Cankatran ve Gözegöl köylerine yapılan ziyarete Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcısı Servet Yılmaz ve bazı birimlerin amirleri katıldı. Belediye tarafından köylerde yapılan ve çok amaçlı kullanılan köy evlerinde yapılan toplantılara köy muhtarları, imamlar, okul müdürleri ve köylüler katıldı. Ziyaretin köylerdeki sorunları yerinde öğrenmek için yapıldığını belirten Mahmut
Dağ, "Köylerin belediyelere bağlanmasıyla köylerdeki sorunları tespit ederek çalışmalar başlattık. Köy yolları ve köy içindeki yolları yaptık. Büyükşehir belediyemizle birlikte alt yapı ve içme suyu sorunlarını büyük bir kısmını çözdük. Her köye köy evi yaptık. Yinede köylerimizi gezerek sorunları varsa bunları tespit edip imkanlarımız el verdikçe çözüm bulmak için geldik" şeklinde konuştu.
Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini belirten Cankatran Köyü Muhtarı M. Ali Yıldız ve Gözegöl Köyü Muhtarı Kasım Aslan, köylerinin belediye bağlanmasıyla yıllardır göremedikleri hizmetleri gördüklerini belirterek, öncelikle köylerde yapılan köy evlerinin kendileri için özellikle yas yeri olarak kullanılmasının büyük bir kolaylık olduğunu belirtiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.