YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 16:40

TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN EV-KA PROJESİ YENİDEN BAŞLIYOR

A
A
A
TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN EV-KA PROJESİ YENİDEN BAŞLIYOR

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin ev kadınlarına yönelik düzenlediği EV-KA (Ev Kadınları Eğitimi) projesinin yeniden başlayacağı bildirildi.
Toroslar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediyenin Mersin Rotary Kulübü işbirliğinde ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik daha önce gerçekleştirdiği EV-KA (Ev Kadınları Eğitimi) projesinin başarılı sonuçları üzerine yeniden düzenleneceği belirtildi. Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün de katkıda bulunduğu proje ile Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kursları’nda (TORTEK) eğitim gören kadınlara sağlık, hukuk, aile içi iletişim ve girişimcilik gibi temel konularda eğitimler verileceği kaydedilen açıklamaya göre, eğitim seminerleri öncesinde Toroslar Belediyesi Encümen Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Projenin bu yılki çalışmaları hakkında bilgilerin verildiği toplantıya Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Rotary Kulübü 2011-2012 Dönem Başkanı Serhat Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Cemile Dölek, Toroslar Teknik Eğitim Kurslarında görev yapan (TORTEK) usta öğreticiler katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hamit Tuna, seminerleri yeniden hayata geçirmekten mutluluk duyacaklarını söyledi. Seminerlerin, 18 Ocak ve 21 Mart tarihleri arasında Toroslar Belediyesi Koray Aydın Stadı Konferans Salonu’nda uzman kişiler tarafından verileceğini ve 9 hafta süreceğini dile getiren Tuna, kadınların girişimcilik ruhunu desteklemek, sağlık, eğitim, hukuk gibi konularda temel bilgiler ile eğitmek ve kadının toplumdaki yerini güçlendirmek amacı taşıyan EV-KA projesinin olumlu sonuçlarını gördüklerini ifade etti. Amaçlarının huzurlu ve mutlu aileler oluşmasına katkı sunmak olduğunu vurgulayan Tuna, “Özellikle ilçemizde yaşayan ev kadınlarının daha bilinçli, sosyal ve girişimci bireyler olmaları için bu konudaki çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Ev kadınlarının eğitimi adını taşıyan EV-KA projesi Türk aile yapısının kurulması noktasında önemli ve özellikli bir çalışma. Burada tek amacımız; insanlarımızın dolayısıyla Toroslar’ın, Mersin’in ve Türkiye’nin mutluluğu ve huzurudur. Mersin Rotary Kulübü sürekli beyin jimnastiği yaparak çeşitli projeler geliştiriyorlar. Biz de Toroslar Belediyesi olarak uygulama noktasında toplumun yararına olacak her projeyi destekliyoruz. Projede emeği herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Proje çerçevesinde; Prof. Dr. Esat Yılgör, ‘Çocuk Sağlığı’, Diş hekimleri Gökhan Özdemir ve Meriç Tülü ‘Ağız ve Diş Sağlığı’, Uzman Dr. Özlem Yüksekbaş ‘Kalp ve Damar Hastalıkları’, Uzman Dr. Muhsin Sırım ‘Kadın Sağlığı’, Avukat Kerem Muradi ‘Kadın Hakları ve Medeni Hukuk’, Uzman Dr. Güran Dinçer ‘Ev kazaları ve ilk yardım’, Psikolog Bedi Aydın ile Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt ise ‘Aile İçi İletişim’ konularında eğitimler verecekler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir