GENEL - 23 Ocak 2012 Pazartesi 10:07

PROTEZ KOL İÇİN YARDIM BEKLİYOR

A
A
A
PROTEZ KOL İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Van’da, slaj makinesine kaptırdığı iki kolunu kaybeden depremzede Muhsin Sazan, 3 yıldır protez kol için yardım bekliyor. 300 bin TL tutarındaki protez maliyetinin sadece 20 bin TL sinin devlet tarafından karşılandığını söyleyen Sazan, vatandaşlara da organ bağışı çağrısında bulunuyor.
Gevaş Belediyesi’nde memur olarak çalışan Muhsin Sazan, 3 yıl önce slaj makinesine kollarını kaptırdı. Muhsin Sazan, 1 ay hastanede tedavi gördü ancak 2 kolunu kaybetmekten kurtulamadı. Bir anda hayatı değişen 6 çocuk babası Sazan, yardımı olmadan bir bardak suyu bile içemediğini belirterek, protez kol takılabilmesi için yetkilere çağrıda bulundu.
Devletin 300 bin TL tutan protez masrafının yalnızca 20 bin TL’sini karşıladığını söyleyen Sazan, "6 çocuğum var. Depremde evimizde çatlaklar oluştu. Protez masrafını karşılayacak maddi durumu değilim. Devlet büyüklerinden ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyorum" dedi.
Ankara’ya giderek çeşitli milletvekillerine durumunu anlattığını ifade eden Sazan, kanunlar nedeniyle 20 bin TL’den fazla yardım alamadığını kaydetti.
Kol nakli için de sıraya yazıldığını da ifade eden Sazan, vatandaşlara da organ çağrısında bulundu. Talihsiz baba, "Ben başıma gelen kazadan önce organlarımı bağışlamıştım. Herkese organ nakli çağrısında bulunuyorum. Bu şekilde bir insanın hayatını kurtarabilirler" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir