YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 19:56

TUTSO`NUN YAPTIRDIĞI 112 ACİL SERVİS İSTASYOSUNU AÇILDI

A
A
A
TUTSO`NUN YAPTIRDIĞI 112 ACİL SERVİS İSTASYOSUNU AÇILDI

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) tarafından odanın zemin katına yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu’nun açılışı, geniş katılımlı bir törenle gerçekleştirildi.
Turgutlu’da bulunan 3 istasyonun yetersiz kalması ve E-96 Karayolu üzerindeki kazalara daha çabuk müdahale edilmesi düşüncesi ile TUTSO tarafından odanın Ergenekon Mahallesi girişinde bulunan hizmet binasının zemin katına yaptırılan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, düzenlenen tören ile hizmete açıldı.
Açılış törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Serdar Etiz, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ile Manisa ve Turgutlu’da görev yapan çok sayıda daire müdürü ve vatandaşlar katıldı. TUTSO 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun açılış kurdelesini Vali Daşöz, Milletvekilleri Tanrıverdi, Ören Turgutlu
Kaymakamı Günlü ve Başkan Orhan birlikte kestiler.
Törende ilk konuşmayı yapan TUTSO Meclis Bakanı Faruk Aydın, " Her iyi dilek sağlıkla başlar. Herkes birbiri için iyi bir dilekte bulunacaksa ilk sıraya hep sağlığı koyar. Biz de Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm halkımıza iyi dileklerimizi, odamız hizmet binasında 112 Acil Servis İstasyonunun açılmasına vesile olarak göstermek istedik. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Turgutlu’muza daha fazla fayda sağlamak adına, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de gücümüze güç katıyor ve kendimizi
sürekli geliştiriyoruz. Oda olarak sanayiden teknolojiye, üretimden kaliteye, işçiden işverene kadar her konuya gereken önemi gösteriyor, bunların yanında sosyal anlamda da ilçemize yeni değerler kazandırıyoruz" dedi.
Daha sonra Konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Devlet tarafından Turgutlu’ya yaptırılan modern 300 yataklı devlet hastanesinin önümüzdeki aylarda tamamlanarak Turgutlu halkının hizmetine sunulacak. Sağlık hizmetleri konusunda TUTSO çok iyi bir hizmet gerçekleştirdi. Çevre illerde ve Turgutlu’da sağlık hizmetlerinde çok güzel eserler kazandırıldı. TUTSO yetkililerine de bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Sağlığa, insan sağlığına önem vermek zorundayız. İnsana her yönüyle yaşamını temin edecek özel hizmetleri sunmak zorundayız. Türkiye’de 2002 yılından buyana uygulanan politikalar sonucunda sağlıkta çağ atladık. Türkiye’de artık sağlık hizmetleri, fiziki şartlar iyileştirildi, personel olarak da genişletilmektedir. Sağlıkta hastanelerin tek çatı alta alınması bir devrimdir. Türkiye’de sağlık güvencesi olmayan vatandaşımız kalmadı. Geçmiş yıllarda
vatandaşlarımız tedavi için yurtdışına giderken şimdi ülkemize tedavi için yurtdışından geliyorlar. Açılışını yaptığımız TUTSO 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun yapımında emeği geçen başta TUTSO üyelerine teşekkür ederim" dedi.
Manisa Valisi Daşöz de, "TUTSO yetkilileri, kaymakamımız ve belediye başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim . Turgutlu ülkemizde parmakla gösterilecek ilçelerimizden bir tanesi. Turgutlu, hayırseverleri ve devlet işbirliği ile bir çok eseri vatandaşının hizmetine sunmuş bir ilçe" dedi.
Programda, Manisa Valisi Daşöz , TUTSO Meclis Başkanı Faruk Aydın ile Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan’a plaket verdi. Tören, protokol üyelerinin 112 Acil servis personeli ile fotoğraf çektirmesi ile son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir