YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 10:00

EMNİYET’TEN ‘+359’ UYARISI

A
A
A
EMNİYET’TEN ‘+359’ UYARISI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşlar dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıldı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son aylarda sıkça "+359" ile başlayan telefonlardan özellikle cep telefonlarına sık sık çağrı geldiği belirtilerek, "+359" ile gelen çağrıların Bulgaristan’dan gelen aramalar olduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlimiz Merkezinde son aylarda sıkça +359 ile başlayan telefonlardan özellikle cep telefonlarına sık sık çağrı gelmeye başlamıştır. +359 ile gelen çağrılar Bulgaristan’dan gelen aramalardır. Vatandaşlarımızın telefon numaralarını geri aradıklarında karşılarına çıkan Bulgaristan’da yaşayan ve Türkçe bilen bayanlar kendilerini arayan kişi ile arkadaş olmak istediklerini söyleyerek, belli bir süre telefonla konuşup ilişkilerini ilerlettikten sonra ülkemize gelmek için para istedikleri, evlenme bahanesi ile vatandaşlarımızdan para göndermeleri konusunda talepte bulundukları anlaşılmıştır. Ayrıca bu telefon numaraları ile görüşme ücretlerinin ülkemizdeki 900 lü hatlar gibi yüksek ücrette olduğundan vatandaşlarımız fazla fatura ödemek zorunda kalmaktadırlar. +359 ile başlayan telefon numaralarının tespiti de mümkün olmamaktadır. Bu telefon numaraları ile yapılan dolandırıcılık olayları uzun zamandır yaşanmaktadır. Bu hususta 21 Aralık 2007 tarihinde ulusal bir gazetede çıkan haberde; Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu bir açıklama yaparak bu türdeki dolandırıcılık olayları ile ilgili vatandaşlarımızı uyarmıştır.
Vatandaşlarımızdan bu tür yöntem ve usullerle kendilerini arayarak dolandırmak isteyen kişilere kesinlikle itimat etmeden, böyle bir olayla karşılaştıklarında hiçbir şekilde kendilerine verilen Banka Hesap numaralarına para yatırmamalarını ve belirtilen telefonlarla görüşme yapmamalarını, konuyu derhal en yakın Polis Merkezine müracaat ederek bildirmelerini istiyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir