YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 20:19

TÜRKİYE BASKETBOL 2. LİGİ

A
A
A
TÜRKİYE BASKETBOL 2. LİGİ

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) Best Balıkesir kendi sahasında Final Gençlik’e 78-79 mağlup oldu.
Kurtdereli Kapalı Spor Salonu’ndaki maçın ilk periyodunu 19-15 kazanan Best Balıkesir, ikinci periyotta rakibin daha atak oyunu karşısında ilk yarıyı 34 - 43 geride tamamladı. İkinci yarıya hızlı başlayan Best Balıkesir üçüncü periyodu 57 - 57 berabere tamamladı. Son periyotta ise atak oyun sergileyen Best Balıkesir Jackson, Orbay ve Yunus’un sayılarıyla ilk devrede 11 sayı gerisine düştüğü Final Gençlik’e 10 sayı fark ile geride bıraktı. Ancak, mücadeleyi bırakmayan Final Gençlik Esat, Tate, Orçun ve Erdem’in sayılarıyla bitti denildiği anda maçı lehine çevirmesini bildi. Karşılaşmayı Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ile takımların kulüp yöneticileri de izledi. Taraftarın büyük ilgi gösterdiği maçın sonunda Final Gençlik oyuncuları sevinçlerini protokol tribününe tırmanarak yöneticilerle kutladı. Bu arada, maçın hakemlerine tribünlerden tepki yağdı. 1. Yardımcı Hakem Fatih Uslu’nun son 1 saniyede çaldığı faul düdüğünden elde ettiği fırsatı iyi kullanan Final Gençlik, 78-77 geride olduğu maçı 0,16 saniye kala 78-79 kazanarak büyük sevinç yaşadı. Hakeme sporcular ve taraftarlar büyük tepki gösterdi.
HAKEM - MUHABİR TARTIŞMASI
Balıkesir’deki karşılaşmada Ankara bölgesinden olan maçın 1. yardımcı hakemi Fatih Uslu, devre arasında sahadan ayrılırken fotoğraf çeken bir muhabire tepki gösterdi. Gazetecinin üzerine gidip fotoğraf makinesine eliyle müdahale eden hakem Uslu ile görevini yapan muhabir arasında tartışma çıktı. Ne olduğunu anlamayan muhabir hakeme bunu yapmaya hakkı olmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Hakemin vurmasıyla objektifindeki paratoneri yere düşen Habertürk muhabiri Mahmut Acaröz, kendisine yapılan bu muameleden dolayı hakemden şikayetçi oldu. Davet üzerine tekrar spor salonuna dönen muhabir, basketbol federasyonu temsilcisi, başhakem ve tartışan hakem Fatih Uslu ile görüştü. Diğer gazetecilerin de tanık olduğu görüşmede federasyon temsilcisi, başhakem ve Fatih Uslu muhabirden özür dilediler. Aynı zamanda yerel Yeni Haber Gazetesi muhabiri olan Mahmut Acaröz karakoldaki ifadesinden vazgeçip şikayetini geriye aldı. Best yöneticilerinin de araya girdiği hakem odasındaki görüşmede hakem ve muhabir el sıkıştılar. Şikayetle ilgili polis hakemin ve muhabirin kimlik tespitini yaptıktan sonra tarafları serbest bıraktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova’da bisiklet yolu ağı genişliyor Yalova Belediyesi’nin Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde başlattığı yeni bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları, Kemer Köprü Caddesi’nden başlayıp 8. sokağa kadar devam edecek olan asfalt ve baskı işlemleri devam ediyor. Yalova Belediyesi, yeni bisiklet ve yürüyüş yolları için çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı yaşamı ve kent içinde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan bisiklet yolu projesinde Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki 8. Sokak’ta asfalt serimi devam ediyor. Toplam 770 metrelik yol güzergâhında çalışmalar, Kemer Köprü Caddesi’nden Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam edecek. Kemer Köprü Caddesi ile Şelale Sokak arasında kalan alanda ise dekoratif aydınlatmalar kullanılarak göze hitap edecek bir çalışmaya imza atılmak isteniyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmalarımızda aşınma tabakasının serimi ile baskı işlemleri eş zamanlı olarak devam ediyor. İlk olarak Kemer Köprü Caddesi’nden başlayan çalışmalar, yaklaşık 590 m uzunluğundaki Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam ediyor. Akabinde yaklaşık 180 metre uzunluğundaki 8. Sokak’ta da çalışmalarımızı da kısa sürede tamamlayacağız. Baskı çalışmamızın tamamlanması sonrasında dekoratif boyama asfalt boyama, çizgi çalışmaları, dekoratif aydınlatma ve peyzaj çalışmalarını da tamamlayarak yolumuzu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.