GENEL - 13 Ocak 2012 Cuma 15:37

İRAN İSLAMİ DANIŞMA MECLİSİ BAŞKANI LARİCANİ VE BAKAN DAVUTOĞLU KONYA`DA

A
A
A
İRAN İSLAMİ DANIŞMA MECLİSİ BAŞKANI LARİCANİ VE BAKAN DAVUTOĞLU KONYA`DA

İran İslami Danışma Meclis Başkanı Ali Laricani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Mevlana Müzesi’ni ziyaret ederek müze içinde icra edilen sema ayinini izledi.
Meclis Başkanı Ali Laricani, Ankara’daki temaslarının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun daveti üzerine Konya’ya geldi. Bakan Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri ve mülki erkan tarafından Konya Havaalanı’nda karşılanan Laricani ve beraberindeki heyet, daha sonra Mevlana Müzesi’ne geçti. Müzeyi ziyaret ederek sergilenen eserler hakkında müze müdürü Yusuf Benli’den bilgi alan Başkan Laricani, Hz. Mevlana’nın
sandukası başında dua etti. Heyet daha sonra Mevlana Müzesi içinde bulunan sema alanında gerçekleştirilen sema ayinini izledi.
Müze ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Bakan Davutoğlu, Laricani’yi Türkiye’de ve Konya’da ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, "Hz. Mevlana, İran’dan Anadolu’ya ve Konya’ya uzanan hayatında bütün bu coğrafyanın ortak mirasını temsil ediyor. Dolayısıyla Türkiye ile İran tarihin derinliklerine giden dostluk ilişkilerine sahip iki ülke. Bu ilişkiyle dostluk köprüsünde de en önemli olan şey Hz. Mevlana’nın Farsça yazmış olduğu Mesnevi’sidir. Mesnevi, Farsça yazılmış ama bütün insanlığa hitap etmiş
büyük bir eserdir. Bu büyük şahsiyetin Konya’da ebediyen bulunuyor olmasının onurunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.
Göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı Bakan Davutoğlu’na teşekkür eden Laricani ise, "Çok manevi ve tarihi özellikleri olan bir kenti ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Hz. Mevlana’nın şiirleri İran’da çok yaygın şekilde okunuyor. Hz. Mevlana’nın düşüncelerine İran’da fıkıh, ulema ve din adamlarının içerisinde çok değer veriliyor. Hz. Mevlana, İran ve Türk halkının ortak bir değeridir. Hz. Mevlana’nın türbesinin Konya’da olması İran halkı için büyük bir yakınlık ve dostluk simgesidir.
Burada gezerken İran ile Türkiye’nin iki milletin birbiriyle ne kadar iç içe çok yakın dost ve kardeş ülke olduğu görülüyor. İki ülke arasında ortak kültürlerin var olması iki hükümet ve iki devletin çok yakın dost olduğunu gösteriyor. Zannetmiyorum ki, birbirine düşünce ve görüş açısından bu kadar yakın bir ülke olsun. Bu da iki ülkeye ağır bir sorumluluk yüklüyor. Türkiye’deki üst düzey yetkililerle çok güzel görüşmeler yaptık. Bu ziyaretimizde bu güzel görüşmelerin güzel bir tamamlayıcısı oldu’’ şeklinde
konuştu.
Laricani ve Davutoğlu müze ziyaretinin ardından müze yanındaki Selimiye Camisi’ne giderek cuma namazı kıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı’ndan ihracat tescil açıklaması Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’dan bu yana İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi ürünlere gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi olan 54 ürün grubundaki bin 19 ürüne, kararın yayımlandığı 9 Nisan 09.00’dan itibaren gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığı bildirildi. Öte yandan yapılan açıklamada, bin 19 ürünün; antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi, İsrail’e gönderilmesinin de bu kısıtlama kapsamına dahil edildiği bilgisi verilerek şu ifadelere yer verildi: “Kısıtlama kararının alındığı 9 Nisan 2024 tarihinden önce gümrükte ihracat tescili yapılmış herhangi bir yasak kapsamındaki ürünün yola çıkmasını tezvirat haline getirme çabası, sadece uluslararası dış ticaret, gümrükleme, lojistik mevzuatını ve prosedürlerini bilmemekle ya da kötü niyetle açıklanabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin bu konuda aldığı karar, üzerinde kötü niyetli spekülasyonlara fırsat vermeyecek kadar açık ve nettir ve sıkı bir şekilde uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür yalan ve yanlış haberlere itibar etmemelerini ve müsterih olmalarını rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk günden beri yanlarında olduğumuz Filistinli kardeşlerimizin her zaman her alanda her platformda yanlarında olmaya devam edeceğiz.”
Kırıkkale Ünlü şarkıcı Lara’dan kritik maç öncesi taraftarlara çağrı: "Stadyuma bekliyoruz" Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK’ya destek için taraftarlara ’stadyuma bekliyoruz’ çağrısı yaptı. Lara, ’Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz’ dedi. TFF 3 Lig’de son iki haftaya girilirken, 21 Nisan Pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş.’yi ağırlayacak Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü, kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında alacağı en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Ligde çıktığı 26 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan Kırıkkalegücü FSK, topladığı 26 puanla ligin 12. sırasında küme düşme hattının 4 puan üzerinde yer alıyor. Ünlü sanatı Lara taraftarları maça davet etti Kırıkkaleli ünlü sanatçı Lara, paylaştığı görüntülü mesajda, Kırıkkalegücü FSK için ’stadyumu doldurmalıyız’ diyerek, vatandaşları maça davet etti. Lara, mesajında, "Haydi güzel Kırıkkalem! Kırıkkalesporumuza güveniyoruz, inanıyoruz. Her zaman da destekliyorum. Arkadaşlar, bu pazar Gümüşhane ile maçımız var. Çok önemli ve bu maçı almalıyız. Stadyumu doldurmalıyız. Bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz. Takımımıza destek olalım, sahip çıkalım. Sizleri seviyorum güzel Kırıkkale’m" ifadelerine yer verdi.