YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 16:28

MHP EDREMİT İLÇE BAŞKAN ADAYI UMUT PULAT:

A
A
A
MHP EDREMİT İLÇE BAŞKAN ADAYI UMUT PULAT:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir’in Edremit İlçe Başkan Adayı Umut Pulat, kongre öncesinde basın açıklaması yaparak yalnızca teşkilatın ve toplumun menfaatleri doğrultusunda hizmet etmek istediklerini vurguladı.
Edremit Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Balıkesir İl Ocak Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Umut Pulat, MHP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanlığı’na adaylığını açıklamasının ardından yaptığı basın açıklamasıyla da dikkatleri üzerine çekti. Son günlerde hakkında yapılan dedikodulara da cevap niteliği taşıyan açıklamada, Pulat, “Mensubiyetinden onur duyduğumuz davamızın siyasi temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı görevindeki kutsallığının bilinci içerisindeyiz. Bu göreve talip oluşumuzun en büyük sebebi, Edremit’te partimiz ile ilgili yaşanan acı tablonun, partimizin yan kuruluşları ve diğer bazı kurumlarıyla çatışma içerisinde bulunması, MHP’nin şahsi husumetlerinin güdüldüğü ve ilkelerinin hiçe sayıldığı bir süreçten geçmesidir. Bu nedenledir ki, adaylığımız, artık bu çirkin tablonun kalkması partinin şahsi menfaat, kavga ve ahde vefasızlığa karşı olan bir Ülkücü refleksidir. Bu süreçte hiçbir siyasi pazarlık ve siyasi ikbal kaygısı taşımamaktayız. En büyük amacımız ve temennimiz, partimizin o arzuladığı Ülkücü irade ile yönetilmesi ve yeniden Edremit’te gönülleri fetih edebilmektir. Ülkücü yaşam sisteminin köşe taşlarından bir tanesi olan şahsiyetçilik ilkesi ile ve medeni cesaretimizle bu göreve talip olduk. Bu süreçte bilinmelidir ki, hiçbir şahsın yada kurumun bizi yönlendirmesi ve yönetmesi söz konusu dahi değildir ve olamaz. Ben ve arkadaşlarımın bu yolda yürümesinin arkasında olan tek şey partisini seven ve Ülkücü yaşam sistemini kendisine ilke edinmiş insanların olmasıdır. Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş beyefendinin sözlerinden de anlamaktayız ki, ülkücülük şereftir ve bu şerefin tavizi olmaz. Bu sözden yola çıkarak, partisini, davasını ve Edremit’i seven tüm insanların bu samimiyetine inancımız tamdır. Bu nedenle çıktığımız yolda sonuna kadar dik duruşumuzdan ve ahlakımızdan taviz vermeyeceğiz. Lider devletin teşkilat felsefesiyle yürüdüğümüz iktidar yolunda partimizi daha iyi temsil edebileceğimize ve daha üst çıtalara taşıyacağımıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte tüm ülkücülerin vicdan muhasebesi yapması gerektiğini ve partilerine sahip çıkmasını temenni ediyor, Pazar günü yapılacak olan parti kongremizin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.