YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 15:47

EVREN CADDESİ YERİNE ERBAKAN CADDESİ TALEBİ

A
A
A
EVREN CADDESİ YERİNE ERBAKAN CADDESİ TALEBİ

Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanı Ramazan Yiğit, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yiğit, Kenan Evren Caddesi isminin kaldırılması halinde, caddenin isminin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi isminin verilmesini talep etti.
Fethiye Belediyesinin ocak ayında gerçekleştirmiş olduğu aylık olan meclis toplantısında CHP Gurubu Muğla Makasında bulunan Kenan Evren caddesinin isminin değiştirilmesi ile ilgili olarak bir talepte bulunmuşlardı. Meclise verilen CHP’lilerin bu talebi görüşülmek üzere İmar komisyonuna havale edilirken konuyla ilgili olarak Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanı Ramazan Yiğit beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret ederek Kenan Evren caddesinin isminin değiştirilmesi durumunda yerine Eski Başbakanlarda Merhum Necmettin Erbakan’ın isminin verilmesini istediler. Ziyarette konuşan Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanı Ramazan Yiğit “Muğla Makasında bir caddemiz var ve bu caddemizin ismi de Kenan Evren Caddesi. Ocak ayı meclis toplantısında bu caddeden Kenan Evren isminin kaldırılmasının gündeme geldiğini duyduk ve bu ismin kaldırılması halinde yerine eski genel Başkanımız ve eski Başbakanlarımızdan merhum Necmettin Erbakan’ın isminin verilmesi için başkanımızdan bir talepte bulunmak için bugün başkanımıza bir nezaket ziyaretinde bulunmak istedik” dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise konuşmasında “Siyaset böyle hoşgörü ortamında yapılırsa daha keyifli ve güzel oluyor. Kavgadan uzak hoşgörüye yakın kucaklaşmanın olduğu siyasi ortamı her zaman tercih ederim. Böyle kucaklaşmaya sadece Fethiye’nin değil Ankara’nın da ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ocak ayında yapmış olduğumuz olağan meclis toplantımızda Cumhuriyet halk partisi Gurubu toplantıda bir önerge vererek Kenan Evren caddesinin isminin değiştirilmesini talep ettiler. Bu önerge de yasa gereğince İmar komisyonumuza havale edildi ve Şubat ayı toplantısında görüşülecek. Şayet İmar komisyonundan da geçtikten sonra isim değişikliği söz konusu olursa o zaman Saadet Partisi İlçe Başkanı’ndan bir talep alarak alınan bu talepte yine komisyon tarafından öngörülürse olabilir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir