ASAYİŞ - 12 Ocak 2012 Perşembe 12:37

KEMİKLERİN ÇIKTIĞI BÖLGEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

A
A
A
KEMİKLERİN ÇIKTIĞI BÖLGEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Diyarbakır’da bir dönem Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi (JİTEM) binası, Diyarbakır Cezaevi ve Adliye Sarayı’nın da içinde bulunduğu Sur ilçesi Saraykapı İç Kale mevkiinde başlatılan restorasyon çalışmalarında insanlara ait 7 kafatası ve kemiklerin çıkmasının ardından bölgedeki çalışmalar genişletilerek devam ediyor.
Bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmalarında eski jandarma komutanlığı ile cezaevi arasındaki bahçede toprağa gömülü insanlara ait 7 kafatası ve kemik ile çok sayıda hayvan kemikleri çıktı. Polis ekipleri tarafından kafataslarının çıktığı alan güvenlik şeridi ile çevirilirken, kazılar geç saatlere kadar sürdü. Sabah erken saatlerde bölgede yeniden incelemeler başlatıldı. Bölgeye gelen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, insan kafatasları ile kemikleri gömülü
oldukları yerlerden çıkardı. Çıkan kafatası ve kemiklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek yapılacak DNA testiyle kimlere ait olacaklarının saptanacağının belirleneceği bildirildi. Sabah saatlerinde bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, kafatasları ve kemiklerin çıktığı alanı güvenlik şeritleriyle kapattı.
Kafatası ve kemiklerin bulunmasının ardından kazı arkeologların başlattığı kazı çalışmalarına ara verilirken, özel yetkili savcı tarafından bölgede geniş kapsamlı inceleme başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir