POLİTİKA - 12 Ocak 2012 Perşembe 17:46

CHP`Lİ TARHAN, AK PARTİ`Lİ ÇELİK`İN SÖZLERİNE YANIT VERDİ

A
A
A
CHP`Lİ TARHAN, AK PARTİ`Lİ ÇELİK`İN SÖZLERİNE YANIT VERDİ

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in kendilerini, liderlerinin cenazesinde ağlayan Kuzey Korelilere benzetmesine ilişkin, "Değerlendirme yapmaya değer bulmuyorum" dedi.
Tarhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in sözlerine yanıt verdi. Çelik’i "Van’ı ve depremi çok kolay unutmasıyla tanınan şahıs, Vanlılar tarafından Van canavarı olarak tanınan bir şahıs" olarak nitelendiren Tarhan, Çelik’in "Her cezaevine giren Başbakan olmuyor" sözlerine yanıt verdi. Tarhan, "Cezaevine giren herkes başbakan olamıyor demiş, ama bu sözleri biz ABD’ye gidip biat eden Başbakan olmuyor diye anlıyoruz. Ama kusura bakmasın Sayın Çelik
bizden hiç kimse böyle bir onursuzluk yapmaz" dedi.
Tarhan, Çelik’in "CHP kendi iç çatışmaları ile ilgilensin" sözlerine ise, "Ben de önce kendi içlerindeki cemaat çatışmalarına baksınlar diyorum" sözleriyle yanıt verdi.
CHP’ye yönelik adil yargılamaya teşebbüs suçlaması ile toplumun zihninin kirletilmeye çalışıldığını savunan Tarhan, AK Parti’nin yargıyı kuşatarak Baas sistemini yaşatmaya çalıştığını iddia etti.
Tarhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in, CHP’lilerin fezleke sonrası açıklamaları ve eylemlerini Kuzey Kore’deki ağlama törenine benzetmesini nasıl değerlendirdiği ilişkin soruya, "Değerlendirme yapmaya değer bulmuyorum. Değersiz buluyorum. Değersiz bir açıklama" yanıtı verdi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, tutuklu milletvekilleriyle ilgili açıklamasını da değersiz bulduğunu belirten Tarhan, "Yapabilecekleri şeyi yapmadıkları taktirde bu sözler laf-ü güzaftır. Bu da değersizdir. AKP her zaman bu oyunu oynuyor. İyi polisler kötü polisler Gerçekten rollerini iyi beceriyorlar" dedi.
Tarhan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başbuğ’un Yüce Divan’da yargılanması gerektiği sözlerine ilişiktin olarak ise, "Anayasa 148. maddesi nettir. Özel düzenlemeyi uzun uzun tartışmaya gerek yok. Bazı tetikçiler bunu manipüle edip farklı anlatmaya çalışıyor, ama açık ve net. Gayet doğal bir değerlendirme" dedi.
Başbuğ’a yönelik suçlamanın görevle alakası yok açıklamalarını da eleştiren Tarhan, "Genelkurmay Başkanı varsayalım bir suç işliyor. Çıkıp part-time teröristlik mi yaptığını düşüneceğiz. Bu kadar garip bir değerlendirme. Bir hukukçu olarak anlamam mümkün değil" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan ile Yaşar Büyükanıt’ın Dolmabahçe görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamaya ilişkin soru üzerine Tarhan, "Dolmabahçe bu ülkenin kara kutulardan biridir, açılması için soruşturma gereği varsa yapılmalı" sözleriyle değerlendirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir