YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 10:42

DARENDE TAPU MÜDRLÜĞÜ, TAKBİS SİSTEMİNE GEÇTİ

A
A
A
DARENDE TAPU MÜDRLÜĞÜ, TAKBİS SİSTEMİNE GEÇTİ

Malatya’nın Darende ilçesindeki Tapu Müdürlüğü, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi Projesi (TAKBİS) kapsamına dahil oldu.
Kaymakam Mehmet Aktaş, Darende Tapu Müdürlüğüne TAKBİS’in faaliyete geçmesi sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Tapu Müdürü Ethem Yalçın, sistemin Elazığ Bölge Müdürlüğü’ne bağlı birimler arasında ilk olarak aynı zamanda pilot bölge olan Darende’de faaliyete geçirildiğini bildirdi. Yalçın sistemle birlikte işlemlerin, güncel ve hızlı bir şekilde vatandaşa hizmet olarak sunulmaya başlandığını kaydetti. Kaymakam Mehmet Aktaş, "Zaman, kırtasiye ve bir takım masrafları aza indiren, güvenilir bir
şekilde elde edilen veriler, özellikle de kamu kuruluşlarının bilgilere rahatlıkla ulaşabileceği proje vatandaşlarımızın işini kolaylaştıracaktır. Darende’mizde böyle bir hizmetin faaliyete geçmesi bizleri memnun etmiştir. Tapu Müdürlüğümüz, yenilenen alt yapısı, fiziki imkanları ve ’Kalite Belgesi’ gibi önemsenen değerlerle hizmette sınır tanımamaktadır" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Ünlü: “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız” 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası sebebiyle, İI Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cihan Dirik, Manisa Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Ramazan Satır, Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Naim Dilki, Suat Gökbel ve İnanç Atılgan’dan oluşan heyet Vali Enver Ünlü’yü ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Sudak ve beraberindeki heyet, Turizm Haftası münasebetiyle Manisa’da düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Manisa’da ticaretin, sanayinin ve tarımın yanında turizm alanında daha da gelişmesi için güzel yatırım ve çalışmaların yapıldığını belirten Vali Ünlü, “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız. Bu konuda İI Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dernekler, acenteler olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Valilik olarak bizimde öncelik haline getirdiğimiz konulardan bir tanesi turizm. Standartların arttırılması daha fazla turistin ilimize gelmesinin sağlanması temel görevlerimiz arasında gözüküyor. Bu konuda herkesin ortak aklıyla kentin, bütün dinamiklerinin katkılarıyla bunu ileri taşınmamız gerektiğini düşünüyorum. Turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ederek, turizm sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile sektör çalışanlarının Turizm Haftasını kutluyorum” dedi.