YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 12:26

ALAPLI KASIMLI İLKÖĞRETİM, YILIN KALİTELİ OKULUNA ADAY

A
A
A
ALAPLI KASIMLI İLKÖĞRETİM, YILIN KALİTELİ OKULUNA ADAY

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında Kasımlı İlköğretim Okulu’na saha ziyareti gerçekleştirildi.
Alaplı’da Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli okulu kategorisinde ödüle kurum olarak müracaat eden Kasımlı İlköğretim Okulu’na saha ziyaretinde bulunuldu. Toplam Kalite Yönetimi İl Formatörü ve değerlendiricileri, Burcu Kılıç, Ömür Özsoy, il değerlendiricileri Abdulber Demirci, Cemile Gül, Ufuk Ata, Devrek ilçe değerlendiricisi Dilek Yöney, Kdz. Ereğli ilçe değerlendiricisi Caner Özçep ve Alaplı ilçe değerlendiricileri Gülten Sözer, Yusuf Arıkan, Çiğdem Küçükkaya’dan oluşan ekip Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, ödül başvuru raporuna yansıtılan çalışmaları yerinde incelediler. Okulda incelemelerde bulunan il değerlendiricileri okul kütüphanesinde sunum eşliğinde Okul Müdürü Erdal Yılmaz’dan brifing aldılar. Toplam Kalite Yönetimi İl Formatörü Burcu Kılıç, ekip üyelerini kurum çalışanlarına tanıtarak okula ziyaret amaçlarını açıkladı. Okula bir yıl önce değerlendirme amaçlı geldiklerini, okulda Toplam Kalite anlayışını gördüklerini ve birçok açıdan örnek gösterilecek bir okul olduğu belirten Kılıç, ”Okulumuz kurum kültürünü benimsemiş, bütün personelimizin biz anlayışı ile kurumu sahiplendiklerini gözlemliyoruz. Ben bu anlamda eğitim kadrosunu, emek veren destek veren herkesi tebrik ediyorum” dedi.
Kurum olarak iyi bir rapor hazırlandığını ve rapora yansıtılan çalışmaları okulda görmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, raporun teknik kısımlarını okul ekip üyeleri ile analiz ederek geri dönüşler verdi ve kalite yolculuğunda başarılar diledi. İl değerlendiricileri Abdulber Demirci, Cemile Gül, Ömür Özsoy, okul ve rapora dair değerlendirmelerini paylaşarak okul çalışanlarını ve kadroyu tebrik ettiler. Okul Müdürü Erdal Yılmaz, okuldaki bu samimi anlayış sayesinde çok pozitif bir hava oluştuğunu, anlayışında öğrenci niteliğini kurumun akademik, sosyal, kültürel, sportif, fiziki niteliğe olumlu yansıdığını, kurum duyulan güven ve beklentinin her geçen gün arttığını bütün eğitim kadrosuyla bu güvene layık olmak için çalışacaklarını ifade ederek, bu uzun soluklu yolda özveri ve fedakarlıkla çalışan biz ruhuna hizmet eden okul kadrosuna, kalite yolculuğunda kuruma destek veren TKY il formatörlerine, okul ekibine, hizmet edip ayrılan bütün personele teşekkür etti.
Öte yandan yılın kaliteli okulu ve kurumu kategorisinde Bakanlık değerlendirmesi sonucu dereceye girecek okullara “Kalite Beratı” verileceği, kalite beratı alan okulların ise, üç yıl süreyle aynı kategoride ödüle müracaat etmeyecekleri belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir