YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 22:19

ÖZTAYLAN: "BANDIRMA DÜNYANIN ENERJİ KORİDORU OLACAK"

A
A
A
ÖZTAYLAN: "BANDIRMA DÜNYANIN ENERJİ KORİDORU OLACAK"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, ilçe teşkilatı binasında basın toplantısı düzenlendi.
Milletvekili Öztaylan, "Bandırma, yakında dünyanın enerji koridoru olacak, çok sayıda fabrika yapılacak. Nüfus 500 bin olacak. Bandırma, 12 tane sanayi bölgesi olan Gebze’yi geçecek çünkü Gebze’de demiryolu hattı tren yolu yok. Bandırma’da demiryolu var, liman da var. Sanayi kuruluşları buraya gelecek. Sabancı grubu, 10 bin dönüm arazi aldı, yeni fabrikalar yapacak" dedi.
Güney Marmara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Arıcan, Milletvekili Öztaylan’a çevreyi kirleten sanayiciler yüzünden Bandırma’nın hasta kent olduğunu belirtti. Arıcan, "Biz sanayiye karşı değiliz fakat çarpık sanayileşmeden Bandırma halkı hasta oldu. Bandırma nefes alamıyor, herkes astım oldu. Parayı kapan Türkiye’nin zengin sanayicileri metre karesi 10 liralık araziye 10 bin lira verip tüm arazileri kapatıyor. Fakir köylü parayı görünce sanayiciye arazisini satıyor. Çarpık sanayileşmeden yakında Erdek
körfezinde turizm bitecek bunların ÇED raporu var mı?" dedi.
Milletvekili Öztaylan, "Ben her şeyi görüyorum, bakmayın gözlük taktığıma. Ben gözlüğü aksesuar olarak takıyorum, siz merak etmeyin hallederiz. Valilik tarım komisyonu, mera komisyonu burayı inceliyor. Burada fabrika kurulmasının mahsuru yok diyorlar fabrikalar kuruluyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.