YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:30

GÖRME ENGELLİLERE KÜTÜPHANELERDE YENİ HİZMET

A
A
A
GÖRME ENGELLİLERE KÜTÜPHANELERDE YENİ HİZMET

Görme engellilerin kütüphane hizmetlerinden teknolojik olarak yararlanabilmesi için hazırlanan BİLED projesi Aydın’da da hayata geçti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne bağlı İl Halk Kütüphanelerinin hizmetlerinden görme engelli kişilerin bu alandaki teknolojiyi kullanarak yararlanabilmesi için gerekli bilgisayar programlarının ve donanımının sağlanması amacıyla hazırlanan Bilgiye Erişimde Engelli Değilsiniz (BİLED) projesi kapsamında Aydın’da yaşayan görme engellilere hizmet verilme başlandı.
Bu proje kapsamında Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından az gören ve görme engelli kullanıcıların hizmetine sunulmak üzere kitap okuma makinesi, masaüstü büyüteç, sesli ekran okuma programları satın alınarak kurulum hizmete sunuldu.
Görme engellilerin kütüphane hizmetlerinden teknolojik olarak yararlanabilmesi için hazırlanan BİLED projesi, görme engellilerin bilgi kaynaklarına ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Görme engellilerin kişisel gelişimlerine ve özgür zamanlarını değerlendirmelerine katkıda bulunmak, ailelerine ve eğitim aldıkları kurumlarına destek olmak isteniyor.
Bu düşünceyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İl Halk Kütüphaneleri bünyesinde gerekli programların ve teknik donanımın sağlanarak, ülke genelinde görme engelli vatandaşların bilgi edinme ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
BİLED projesi ile Aydın’da yaşayan az gören ve görme engelli kullanıcıların bilgi kaynaklarına ulaşmasını sağlayarak, kişisel gelişimlerine ve özgür zamanlarının değerlendirmesine katkıda bulunulması ve destek olması amaçlanıyor. Bu bağlamda az gören ve görme engeli bulunan vatandaşlar da, İl Halk Kütüphanesi hizmetlerinden daha verimli bir şekilde yararlanarak bilgi edinme ihtiyaçlarını karşılayacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir