GENEL - 18 Ocak 2012 Çarşamba 10:13

VAN`DA `YÜRÜYEN KAFE`YE YOĞUN İLGİ

A
A
A
VAN`DA `YÜRÜYEN KAFE`YE YOĞUN İLGİ

Van’da, eski bir belediye otobüsü içinde oluşturulan ’Yürüyen Kafe’, meydana gelen depremden sonra daha çok ilgi görmeye başladı.
Kazımkarabekir Caddesi’nde, 30 yıllık işletmeci Veysel Ece tarafından belediyeden kiralanan ve kafeye dönüştürülen yolcu otobüsü büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 3 yıl önce belediyeden kiraladığı eski bir yolcu otobüsünü, değişik ustalarla 75 gün süren bir çalışmayla kafeye dönüştüren Ece, yıllardır müşterilerine hizmet veriyor. Teras katı ile birlikte yürüyen kafe yapan Ece, mekanın vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Yürüyen kafe İşletmecisi Veysel Ece ise, kafede çalışan 8 kişi ile 24 saat hizmet verdiklerini belirtti. Özellikle depremden sonra kafeye olan ilginin daha da arttığını belirten Ece, "Ben burayı 2009 yılında açtım. Yıllardır Van halkına ve dışardan gelenlere hizmet veriyoruz. Hele deprem zamanında buranın güvenli yapısından dolayı yüzlerce kişiye hizmet verdik. Depremden sonra bize ilgi daha da artı. Van merkezde diyebilirim ki bir tek güvenilir yer burası. Hem yakınımızda bina yok hem de çardak ve ahşap
bir yapıya sahibiz" şeklinde konuştu.
Sık sık kafeye gelen müşterilerden Aydın Öztürk ise, Yürüyen Kafe’de kendilerini mutlu hissettiklerini ifade etti. Öztürk, "Kafenin özellikle depremden sonra çok yararı oldu. Mesela biz çok katlı binalarda oturamıyoruz, korkuyoruz. Bu korku tüm Vanlılarda var. O yüzden Yürüyen Kafe’de çok rahatız. Burada çayımızı, yemeğimizi rahatlıkla yiyebiliyoruz. Yani sosyal bir aktivitemiz oluyor. Çok mutluyuz, iyi ki bu kafe açılmış. Çok iyi bir düşünce. Hem kapalı hem de açık alanı var" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.