YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 11:40

BAŞKAN YILMAZ: "ATAKUM SAHİLİNİ NAKIŞ GİBİ İŞLİYORUZ"

A
A
A
BAŞKAN YILMAZ: "ATAKUM SAHİLİNİ NAKIŞ GİBİ İŞLİYORUZ"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adnan Menderes Bulvarı Sahil Yolu düzenleme çalışmalarını nakış gibi işlediklerini belirterek, burayı Temmuz 2012 yılında vatandaşın hizmetine sokmaya çalıştıklarını belirtti.
Samsun’un en iddialı ve görkemli olan kesimin Atakum sahilleri olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Adnan Menderes Bulvarı Sahil yolu toplam 10 kilometredir. Bu 10 kilometre sahilin maalesef ilk 5 kilometresi geçmiş yıllarda yer yer Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan hazine arazilerinin işgali ve kamunun yaptığı bir takım hatalı imalatlar dolayısıyla bu sahilin ilk 5 kilometresi kötü yapılaştı. Bununla ilgili boyutta Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy’un da katkılarıyla önümüzdeki günlerde o kesimi de temizleyeceğiz. Bu 10 kilometrenin ikinci 5 kilometresi ben iddia ediyorum İstanbul’da Maltepe ve Kartal sahillerinin dışında Türkiye’de bugüne kadar yapılmış olan en iddialı sahil çalışması olacak. Dünyanın çok az yerinde böyle bir sahil var. Deniz dolguları, deniz tahkimatları, dinlenme alanları, duş, tuvalet ve sosyal donatı alanları ile birlikte böyle bütünlüğü olan ve tamamını bitirirsek 10 kilometre uzunluğunda bir sahilimiz olacak. Elektrikli akülü araçlarla, üstü açık otobüslerle gezilecek, çay içilecek, fotoğraf çekinecek hatta mayonuzu giyip denize gireceğiniz adeta bir tatil köyü gibi sabahtan akşama kadar doyumsuz bir şekilde sahil kentinde yaşamanın zevkini tadacağınız bir sahil yapmaya çalışıyoruz. Bu tür çalışmaların başka ülkelerde örnekleri yok. İstanbul’un Maltepe ve Kartal sahilleri son yıllarda çok güzel oldu ve yapıldı. Tabii o parça parçaydı. Bizimki kadar yaşanan bir alan mıdır bilmiyorum ama biz burayı çok yaşatacağız. Sahilimiz çok güzel olacak. Buraya Amasya’dan, Tokat’tan, Çorum’dan insanların gelip günü birlik istifade edebileceği bir sahil olacak. Burada sadece deniz olmayacak. Burada çok güzel balık lokantaları, plajlar, eğlence alanları, aquaparklar gibi birçok aktiviteler olacak. Yani bu sahili nakış gibi işliyoruz" dedi.
Sahilde yapılan çalışmaları Temmuz 2012 yılında bitirip, vatandaşın hizmetine sunmak istediklerini belirten Başkan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Makine parkurlarımız burada, sahilin son 3 kilometresi için çalışıyorlar. Sahilimize helikopter betonu ile taşıt yolu, bisiklet yolları, spor parkurlarımız, oturma alanlarımız ve küçük iç havuzlarımız olacak. Atakum sahilimiz çok güzel bir sahil olacak. Taş ocaklarımızdan alınan malzemeler burada imalata dönüşüyor. Küçük küçük dekoratif köprüler, içerde ufak mahmuzlarla yarım adalar olacak. Sahilin en sonunda da bir yat marinamız var. Bu marinamızın mendirek boyu bin 100 metre uzunluğundadır. Mendireğin ucunda 17 bin metrekarelik bir yarım ada var. Bu yarım adanın içinde havuz olacak. Yine orada aktivite alanları yapacağız. Türkiye’nin Antalya ve Ege sahillerinde olduğu gibi doyumsuz deniz ve tabiatın güzelleştiği bir sahil yapmaya çalışıyoruz. Hatta burayı bitirirsek bizim oralara duyduğumuz hayranlığı bu sefer onlar bize duyacaklar. Burada da hemşerilerimizden destek bekliyorum. Samsunlular buradaki projeyi takip etsinler, buranın işletme boyutunda bize yardımcı olsunlar. Çünkü işletme sonuçta insanla olan bir şey. Bunları bireysel ve kişisel bir takım taleplerle çirkinleştirmeye dönük niyetleri perdelemek ve engellemek için bize yardım etsinler."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir