YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 12:55

BAŞKAN GÜZELBEY, GENÇLERİN KONUĞU OLDU

A
A
A
BAŞKAN GÜZELBEY, GENÇLERİN KONUĞU OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Özel Erdem Okulları tarafından gelenekselleştirilen “Kariyer Günleri”nin konuğu oldu.
Başkan Güzelbey, Özel Erdem Koleji öğrencileri ile sohbet ederek onlara nasihatlerde bulundu. Programa Özel Erdem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Asım Özsöyler, Başkan Yardımcısı Fatih Büyükkonuklu, Kurucu Temsilcisi Osman Küçükdurmaz ve Genel Müdür M. Metin Zirek, yönetim kurulu üyeleri, idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Hayatını anlatan slayt gösterisiyle başlayan programda Başkan Güzelbey, öğrencilik yıllarında ve iş hayatındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
Sizce insanı başarılı kılan etkenler nelerdir? sorusu üzerine Başkan Güzelbey, “Bu soruyu kime sorsanız, çok çalıştım aynı zamanda gezdim, oynadım der; fakat ben öyle yapmadım. Okul zamanı okuldaydım, okul bitiğindeyse babamın dükkanında çalıştım. Dükkan kapandı gidip evde çalıştım. Ben hep çalıştım. Doğru olacaksınız dürüst olacaksınız. Çok çalışacaksınız az harcayacaksınız. Bunu hiç unutmayın. Bugün ülkemizin en önemli problemi eğitim. Sadece sanayiyle bir yere varamazsınız. Çok fazla ucuz işçi çalıştırılan yerler var. Emeğin ucuz olduğu ülkeler var” dedi.
TARİHİ ESERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Türkiye’nin, daha doğrusu Gaziantep’in sanayiyle tanıştığı yıllarda yoğun bir şekilde üretim, istihdam olduğunu belirten Güzelbey, şunları söyledi:
“Sonra dünyada bir değişim oldu. Her ülkenin yaşadığı gibi bir süre sonra bu sanayi yoğunluğu bitecektir. İspanya’da bu olmuş mesela. İspanyada sanayinin bitmesi ile farklı ekonomik arayışlara girilmiş. Müze yapmaya başlamışlar. Bizler de kültüre önem vermeliyiz, mesela müzeciliğe önem vermeliyiz, tarihi eserlere sahip çıkmalıyız. Bilim merkezi, botanik parkı, modern yollar gibi yerler inşa ederek şehrimizi yaşanabilir bir kent haline getirmeliyiz. Ama bunları yaparken insanlar arasındaki ekonomik uçurumun da giderilmesi gerekiyor. Bir şehrin marka değeri olması için bazı unsurlara sahip olması gerekiyor. Bunlar yalnızca sanayi ile olmaz, bununla birlikte kültür, turizm, eğitim gibi faktörler de lazım. Örneğin bazı şehirler eğitim ile kalkınmıştır. Gaziantep’te maalesef eğitim kalkınması olmamış. Eskişehir’ e bakın. Şehri kalkındıran üniversite öğrencileri olmuş. Bizi ise lahmacun şehri olarak biliyorlardı. Çalışmalarımızla artık bu ön yargıyı kaldırdık. Yeni üniversitelerin açılmasıyla da şehrimize yeni gençler ve aileler geldi. Şu bir gerçek ki ülkemizde petrol yok, doğal kaynaklar az, o yüzden de bizlere ve özellikle siz gençlere çok görevler düşüyor. Çok çalışmalıyız ve eğitime önem vermeliyiz. Bizim için en önemlisi insana olan yatırımdır.”
“HAYATINIZI HEP PLANLAYIN”
Kendi hayatında her şeyi planlı bir şekilde yürüttüğünü söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Benim siz öğrencilere tavsiyem hayatınızı hep planlayın. Hekimlik mesleğine başlarken 30 yıl yapacağım dedim ve öyle oldu. Başkanlığı en fazla 2 dönem yaparım dedim. O şekilde oldu. Ben hayatımı planlayarak yaşarım” diye konuştu.
Söyleşi sonrasında Özel Erdem Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Asım Özsöyler ve Başkan Yardımcısı Fatih Büyükkonuklu, Başkan Güzelbey’e teşekkür ederek plaket takdim ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Öğrencilerin tasarladığı 18 proje sergilendi Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 18 projenin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlendi. Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 6 öğretmenin gözetiminde 36 öğrencinin aktif katılımıyla 18 projenin sunulduğu fuarın açılış programına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ve Şube Müdürü Emel Bayer, okul müdürleri, diğer okullardan öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gezen ziyaretçiler öğrencilerin hazırlamış oldukları projeleri inceleyerek detaylı bilgi aldı. Proje koordinatörü Didar Rübeyda Ramadan ve öğrencileri ile birlikte yapay zekanın etik olup olmadığının araştırılmasını, Scrach kodlama programında Matematik ders oyununu, 3 boyutlu düşünebilmenin yanında 3D dünyasında gezip keşif yapıp inşa etmeyi sağlayan ve kendi mahalle tasarımını yapan, buğday ununa alternatif muz kabuğundan un elde ederek atık gıdanın engellenmesi, Metaverse evrenlerinin meta alışveriş gibi evrenlerin tanıtımını, geometrik şekillerin somutlaştırmayı amaçlayan projeleri; Fen Bilimleri Öğretmeni Dudu Durğan ve öğrencileri rüzgar enerjisinden ev elektriği enerjisi üreten projesi; Türkçe Öğretmeni Özlem Cabbar Gül ve öğrencileri Manisa iline ait yöresel kelimelerle sözlük ve oyun projesi; İngilizce Öğretmeni Nesibe Öztürk Gürlekoğlu ve öğrencileri İngilizce dil eğitiminde web2 araçlarının kullanımı ile ilgili ve değerler eğitimi konulu projeleri; Teknoloji Tasarım Öğretmeni Dilek Zoroğlu ve öğrencileri yaşanabilir, yenilenebilir enerji ile sürdürülebilir yaşam merkezleri projeleri; Bilişim Öğretmeni Metehan Başpınar ve öğrencileri hassas sensör ile park eden araç ve robot tasarımları; Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Çiçek ve öğrencileri soba (karbonmonoksit) gazını bildiren cihazın kullanımı, tarımda sulama için elektrik enerjisine alternatif güneş enerjisi kullanma ve güneş enerjisi ile hareket eden araç tasarladı. İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş projeler hakkında bilgi alırken, ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.