YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 14:35

KAYYUM GÖREV SÜRESİNE DAİR İDDİA REDDEDİLDİ

A
A
A
KAYYUM GÖREV SÜRESİNE DAİR İDDİA REDDEDİLDİ

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Kayyum Heyeti Başkanı Hüseyin Akay, "Mahkeme, kayyum heyetinin görev süresinin 1 yıl olduğu yönündeki müracaatı reddetti" dedi.
Akay, düzenlediği basın toplantısında Kayseri Şeker Fabrikası’nın çalışmaları ve mahkemenin kayyumun görev süresiyle alakalı aldığı karar hakkında bilgiler aktararak çiftçilere de C pancarının bedellerinin ödenmeye başlanacağı müjdesini verdi.
Akay, Kayseri Şeker Fabrikası’nda istikrar ve disiplinin devam etmesi halinde geçtiğimiz yönetim tarafından yapılan borçların 2 yıl içerisinde bitirileceğini söyledi.
Kayyum heyetinin görev süresinin 1 yıl olduğuna dair iddia ortaya atan bir grup çiftçinin mahkemeye taşıdığı konunun geçtiğimiz günlerde karara bağlandığını ifade eden Akay, "Kayyum süresinin 1 yıl olduğuna dair iddia mahkemeye taşınmıştı. Kayseri Asliye Ticaret Mahkemesi 17 Ocak itibariyle bir karara vardı. Kayyumun süresinin 1 yıl olduğuna yönelik müracaat reddedildi. Böylelikle bazı insanların merakla beklediği konuda sonuçlanmış oldu" dedi.
Akay, görevlendirme yapan mahkemenin görevlendirmesinin ’Sağlıklı bir şekilde seçim yapılıncaya kadar’ şeklinde olduğunu hatırlattı.
Öte yandan çiftçilere verilen sözlerin yerine getirildiğini kaydeden Akay, "Bütün sıkıntılara rağmen çiftçilere verilen sözlerimizi yerine getirdik. Çünkü buranın temel taşı toprağı kazarak geçimini sağlayan çiftçilerdir. Sözlerin yerine getirilmesi lazım. Bu kapsamda ’C pancarını satmayın, eğer fabrikaya teslim ederseniz biz onu Ocak ayında teslim ederiz’ demiştik. C pancarının bedellerini ödemeye başlayacağız. Böylelikle çiftçilere de bu müjdeyi vermiş olduk" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.