YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 08:52

KARS’TA ÖĞRETMENE SALDIRIYA KINAMA

A
A
A
KARS’TA ÖĞRETMENE SALDIRIYA KINAMA

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Şimşekler, 18 Ocak Çarşamba günü ŞAİKO YİBO Müdür Başyardımcısı Mehmet Kemer’e yapılan saldırıyı kınadı.
Şimşekler, dışardan gelen şahıslar tarafın müdür başyardımcısının okul içerisinde darp edildiğini söyledi.
Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Şimşekler; “Bir öğretmenimizin daha saldırıya uğramış olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. ŞAİKO YİBO Müdür Başyardımcısı Mehmet Kemer, okulda iken dışarıdan gelen bazı şahıslar tarafından saldırıya uğramış, darp edilmiştir” dedi.
Kars’ta daha önce de gerçekleşen benzeri menfur saldırılardan birisinin daha cereyan ettiğine dikkat çeken Şimşekler; “Daha önce meydana gelen iki saldırı ve darp olaylarında da olduğu gibi valimizin, kaymakamlarımızın ve milli eğitim müdürümüzün dikkatlerini bu hususa çekmeye çalışmıştık. Yine benzeri bir olay cereyan etmiş ve yine bir meslektaşımız hak etmediği bir saldırıya uğramıştır. Bir öğretmenin öğrencisinin kulağını çekmesinin dava-soruşturma konusu yapıldığı ve öğretmenlerimizin manevi olarak da yıpratıldığı olaylar göz önüne alındığında devletin böyle bir acze düşmesini kaldıramıyoruz. Devletin öğretmenini yalnız bırakmasına anlam veremiyoruz. Geleceğin aydınlatılması yönünde, fikirlerin çağdaşlaşması yönünde çabalardan başka bir şey yapmayan öğretmenlerimize yönelik bu saldırıların önüne ne zaman geçilecek?” diye konuştu.
ÖĞRETMEN HAK ETTİĞİ DEĞERE NE ZAMAN KAVUŞACAK?
Meslektaşlarımız yalnız bırakılırsa ve değerleri bilinmezse Kars için eğitimde ciddi anlamda sorunlar yaşanacağını ifade eden Fahrettin Şimşekler; “Yetkilileri defaaten bu konuda uyarmamıza rağmen saldırıların devam etmesi ve öğretmenlerin hak etmedikleri böyle kötü muamelelere maruz kalmaları daha dikkatli düşünmeyi ve tedbirlerin daha göz doldurucu olmasını gerektirmektedir. Eğer çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını ve dolayısıyla iyi bir geleceğe sahip bir Türkiye istiyorsak herkes üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir. Bu konuda en büyük görev öğrenci velilerine ve sayın yetkililere düşmektedir. Gerekli tedbirler alınırsa, öğretmenlerin vatandaşın gözündeki imajı zedelenmezse ve bu tür saldırıların tekrarlanmaması için kalıcı tedbirler alınırsa bu sorun ciddi bir hal almayacaktır. Meslektaşlarımız yalnız bırakılırsa ve değerleri bilinmezse Kars için eğitimde ciddi anlamda sorunlar yaşanacaktır. Lütfen öğretmenlerimize sahip çıkalım,onların yaşadıkları sıkıntıları kendi sıkıntımız bilelim,onların acılarını paylaşıp ona göre davranalım. Bu vesileyle meslektaşımızın uğradığı saldırıyı şiddetle kınıyor şahsında tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Tırın çarptığı 15 yaşındaki çocuk kurtarılamadı Antalya’nın Manavgat ilçesinde yola çıkan 15 yaşındaki çocuğa tır çarptı. Ağır yaralanan çocuk, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamazken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, Alanya-Antalya D-400 kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya istikametine seyir halindeki Aykut Ulutaş’ın kullandığı 06 ESC 910 plaka 06 DSV 348 dorse plakalı tır, aniden yola çıkan 15 yaşındaki Hasan Türker İşbilir isimli çocuğa çarptı. Ağır yaralanan ve 112 Sağlık ekibinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Tır sürücüsü: "Aniden yola fırladı, kurtaramadım" Tır sürücüsü Aykut Ulutaş, köprülü kavşaktan indiği an aniden yola bir kişinin fırladığını, frene basıp direksiyonu kırmasına rağmen çocuğa aracın çarpmasını engelleyemediğini söyledi. Baba fenalık geçirdi Manavgat Belediyesi Side Zabıta Amiri İbrahim İşbilir’in oğlu olan çocuğun ölüm haberi büyük üzüntü oluşturdu. Kazayı duyan yakınları Manavgat Devlet Hastanesine akın ederken fenalık geçiren baba müşahede altına alındı. Kazanın ardından yolda trafik uzun süre tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken trafik ekiplerinin çalışmasını tamamlayarak tırın kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü. Kaza sırasında çocuğun kulağından fırlayan kulaklık dikkatlerden kaçmazken, tır sürücüsü jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.