YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 15:42

ORDU`DA ‘12 EYLÜL’ZEDELERE ÇAĞRI

A
A
A
ORDU`DA ‘12 EYLÜL’ZEDELERE ÇAĞRI

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Ordu İl Başkanı Vedat Şensoy, Ordu’da 12 Eylül darbesinden zarar görenlerin aile ve yakınlarını, hayatta kalan sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanacağı 12 Eylül davasına müdahil olmaya çağırdı.
Şensoy yaptığı açıklamada, 12 Eylül darbesini gerçekleştiren zihniyetinin baskıcı, otoriter, tahakkümcü, anti-demokratik bir devlet yapılanması olduğunu, varlığını halen sürdüren sayısız darbe yasası, kurum ve uzantıları bulunduğunu hatırlattı. 12 Eylül 1982 anayasasının da toplumu ’ceberut bir devlet yapılanmasına ve onun anti demokratik baskısına’ mahkum ettiğini kaydeden Şensoy, "12 Eylülcüler hakkında şikayetçi olduk, şimdi 12 Eylül döneminde Ordu’da görev yapan dönemin işkencecileri ve anti demokratik uygulamaların yürütücüsü olan kamu görevlileri ve sivil uygulayıcıları hakkında suç duyurusunda bulunup davanın müdahili olacağız. 12 Eylül öncesi ve sonrasında, Ordu ili ve ilçelerinde gözaltına alınan, tutuklanan-yargılanan, işkence gören, cezaevlerinde yatan yurttaşlarımızın kendilerinin veya yakınlarının açılan davalara müdahil olmalarını istiyoruz. Oluşturmaya çalıştığımız ve Ordu Cumhuriyet Savcılığına vereceğimiz suç duyurusu dosyalarına müdahil olarak destek vermelerini istiyoruz" dedi.
Şensoy, Ordu ilinde 12 Eylül döneminden zarar görenlerin yüzlerce olmasına rağmen mahkeme tutanaklarına, hastane belgelerine ve raporlarına yansıyan olaylardan zarar görenler olarak dava açacaklarını belirtti. Şensoy, "12 Eylül darbe döneminde mahkeme tutanaklarına göre 4 ölüm, hastane raporlarına göre işkence gördükleri kesinleşen 69 kişinin kendileri, ailesi ve yakınları olarak o dönemin valisi, emniyet müdürü ve 98 kamu görevlisi ve sivil hakkında dava açıyoruz. Bu konudaki dava dilekçemizi 10 güne kadar açıyoruz. Ulaştığımız insanlara davaya müdahil olmalarını istedik. Ulaşamadıklarımızın da davaya müdahil olmaya çağırıyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir