YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 16:03

ÇEKÜD`DEN ÖDÜLLÜ YARIŞMA

A
A
A
ÇEKÜD`DEN ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), ’Gözden kaybolmadan çek getir’ sloganıyla fotoğraf yarışması düzenliyor.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen ÇEKÜD Denizli Temsilcisi Mehmet İm, ’Gözden kaybolma çek getir’ sloganıyla ulusal yaban hayatı fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini söyledi. ÇEKÜD’ün bu yarışma ile Türkiye’de yaşayan yaban hayvanlarını tabi yaşam alanlarında belgelemeyi, coğrafyamızın zenginliğinin tespitini, yaban hayatı hakkında bir farkındalık oluşturmayı toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçladığını belirten Mehmet İm, yarışmanın profesyoneller ve üniversiteliler olmak üzere iki kategoride düzenleneceğini ifade etti.
Yarışmanın bazı koşulları olduğunu belirteren İm, "Her yarışmacı en fazla 3 adet fotoğrafla ve kategorilerinden yalnızca birine katılabilecek. Konu ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan her türlü yabani hayvanı kapsayacak. Evcilleştirilmiş yada bir çeşit tutsaklık ortamında (kafes, çiftlik, barınak hayvanat bahçesi ) tutulan hayvanların konu edildiği fotoğraflar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Fotoğrafların değerlendirilmesinde ise görüntülenen hayvanın ülkemizde ender bulunduğu bu nedenle görüntülenmesinin zor olduğu faktörü de göz önünde bulundurulacaktır. Yarışmaya katılım için son tarih 15 Mayıs 2012 olarak tayin edildi. Seçici kurulun 20 Mayıs 2012’de toplanacağı yarışmanın sonuçları ise 2 Haziran 2012’de açıklanacak. Sergi ve ödül töreni yine Haziran ayı içerisinde düzenlenecektir" dedi.
Profesyonel katılımcılar için birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye ise 2 bin TL verileceği, üniversite kategorisinde ise birinciye Nikon D90, ikinciye Nikon D60, üçüncüye ise Nikon D40 fotoğraf makinesi verileceği açıklandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir