GENEL - 22 Ocak 2012 Pazar 12:42

ROCK YILDIZI İLK KEZ GİRDİĞİ CAMİYE HAYRAN KALDI

A
A
A
ROCK YILDIZI İLK KEZ GİRDİĞİ CAMİYE HAYRAN KALDI

Dünyanın en iyi gitaristlerinden kabul edilen Jimi Hendrix’in öz kardeşi Leon Hendrix, otelinin penceresinden gördüğü, Ankara’nın sembollerinden olan Kocatepe Camisi’ne hayran kaldığını belirterek, "Bugün hayatımda ilk kez camiye girdim. Camiye girdikten sonra konserde haç takmak istemedim" dedi.
Dünya çapında prestijli müzik festivalleri ve konser salonlarında sahne alarak, Hendrix geleneğini yaşatan Leon Hendrix, ilk kez geldiği Türkiye’ye hayran kaldı. Efsane Amerikalı gitarist Jimi Hendrix’in kardeşi Leon Hendrix, Ankaralı rockseverlerle buluştu. Abisinin Türkiye rüyasını gerçekleştirmek için geldiğini anlatan Leon, kaldığı otelin penceresinden gördüğü ve ilgisini çeken Başkent’in sembolü Kocatepe Camisi’ne girişini şu sözlerle anlattı:
"Bugün hayatımda ilk kez bir camiye girdim. Gördüğüm şey, çok muazzam bir güzellikteydi. Çok güzel bir mimarisi olan ruhani bir yer. Bugün camiye girdikten sonra konserlerde taktığım haçımı takmak istemedim."
EFSANE GİTARİST JİMİ HENDRİX ANKARA’DA ANILDI
Abisi Jimi’nin gitmek isteyip de gidemediği ülkelere giderek anısını yaşattıklarını söyleyen Leon, "Benim başka bir tarzda çaldığım başka bir grup daha var ancak bu grupla Jimi’nin parçalarını seslendirip dünyayıyı dolaşıyoruz" dedi.
Abisi Jimi’nin gidemediği birçok ülke olduğunu anlatan Leon, bunlardan birisinin de Türkiye olduğunu hatırlatarak, "Grubum The Blue Experience ile birlikte gelmeye karar verdik. Bu gece Jimi’nin anısını yaşattık" dedi.
Leon Hendrix, grubu The Blue Experience ile Ankaralı rockseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. 27 yıllık kısa hayatına sığdırdığı 3 stüdyo ve 1 konser albümü ile Rock tarihine adını altın harflerle yazdıran Jimi Hendrix dün gece, Kuzgun 312’de düzenlenen anma gecesinde, öz kardeşi Leon Hendrix konseriyle anıldı.
Özel bir çalma listesi oluşturarak hazırlandığı konser sonrası Leon Hendrix, abisinin rüyasını gerçekleştirdiği için mutlu ve huzurlu olduğunu dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir