YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 16:48

BÜYÜK ANADOLU HASTANESİ`NDEN ETKİNLİK

A
A
A
BÜYÜK ANADOLU HASTANESİ`NDEN ETKİNLİK

Büyük Anadolu Hastaneleri ve Tekkeköy Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri etkinliğe katılanlar sağlık konusunda bilgilendirilirken, Samsun’un yerel sanatçısı Hale etkinliğe katılanları eğlendirdi.
Sağlık konusunda halkı bilinçlendirmeye devam eden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri sosyal sorumluluk çerçevesinde Tekkeköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği etkinlikte katılımcılara sağlık konusunda bilgiler verdi. Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Koordinatörü Fatih Esen, "Hastanemiz bu tür etkinlikleri belirli periyotlarla gerçekleştirmektir. Sosyal sorumluluk çerçevesinde hastanemizdeki doktorlarımızı
Samsunlularla buluşturuyoruz. Bugün de Genel Cerrahi Doktorumuz Op. Dr. Muzaffer Al hocamızı sizlere buluşturduk. Sizlere sağlık konusunda bilgiler vererek, sizlerin soracağı sorulara da cevap verecek. Bu etkinliğe katkı sağlayan Tekkeköy Belediye Başkanımız Hayati Tekin’e ve siz değerli katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
İlçede yaptığı çalışmalarla Tekkeköy halkının gönlünde taht kuran Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Hizmeti ayağınıza getirmeye devam ediyoruz. Belediye olarak çeşitli programlarla siz değerli Tekkeköylü hemşerilerimizi bu tür sosyal etkinliklerde bir araya getirmeye çalışıyoruz. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından düzenlenen etkinliğe belediye olarak katkı sağlayıp sizleri sağlık konusunda bilgilendirmek için buraya çağırdık" diye konuştu.
Kanser hastalıkları tanı, teşhis ve tedavileri hakkında bilgi veren Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Muzaffer Al, "Kanser, vücuttaki bir hücre grubunun farklılaşarak, aşırı ve kontrolsüz şekilde çoğalması sonucu meydana gelmektedir. Normalde hücrelerin büyümesi ve çoğalması bir düzen içerisinde olmaktadır. Buna paralel olarak doku ve organlar da görevlerini normal olarak yapabilmektedirler. Ancak bu hücreler anormal şekil ve hızda büyümeye ve çoğalmaya başlarlarsa, tümör adı
verilen kitle oluşumuna yol açarlar. Bu anormal hücrelerin köken aldığı organa göre hastalık akciğer kanseri, meme kanseri, prostat kanseri gibi adlandırılır. Genelde tümör tespit edilmeden önce milyonlarca anormal hücre sayısına ulaşması gerekir. Yakın akrabaları kanserden ölen pek çok kişi ’kanser olacak mıyım?’ kaygısını taşır. Yapılan bilimsel çalışmalar birkaç özel durum dışında meme, akciğer, prostat, barsak ve deri kanseri de dahil pek çok kanserin yüzde 90-95’inin kalıtsal olarak geçmediğini
belirtmektedir" şeklinde konuştu.
Sigaranın çok zararlı olduğunu ve her kanserin başında etkileyici rolü bulunduğunun altını çizen Op.Dr.Muzaffer Al, kişinin sağlıklı beslenmesi ve hayat şartlarına göre vücut dengesini bozacak hal ve hareketlerden de kaçınması gerektiğini söyledi.
Etkinlik daha sonra yerel sanatçı Hale’nin sahne almasıyla devam ederken, sürpriz çekilişin ilk çekimini Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin yaptı. İlk yapılan çekimde bir kişiye çeyrek altın çıkarken, diğer hediyeler arasında çeşitli ev aletleri, klima ve değişik hediyeler de katılımcılara verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir