POLİTİKA - 23 Ocak 2012 Pazartesi 15:52

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN İSRAİL`E KINAMA

A
A
A
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN İSRAİL`E KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Filistin Yasama Konseyi Başkanı Aziz Dveyk ve bir Filistinli parlamenterin İsrail tarafından gözaltına alınmasını kınadı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uluslararası toplumun İsrail-Filistin ihtilafının çözümüne yönelik müzakerelerin canlandırılması amacıyla çabalarını yoğunlaştırdığı bir dönemde gerçekleştirilen eylemin İsrail’in barış sürecine yönelik samimiyetini ve ciddiyetine yönelik kuşkularını daha da artırdığı belirtildi. Açıklamada halihazırda İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli parlamenterlerin sayısının 24’e ulaştığı hatırlatılarak, Filistin’de gerek demokrasinin gelişimini ve evrensel
değerlerin yerleşmesini, gerek son dönemde önemli mesafe kaydedilen iç uzlaşı sürecini olumsuz etkileyen durumun bir yılı aşkın süredir Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde demokrasi özlemiyle yaşanan tarihi gelişmelerin İsrail tarafından doğru okunamadığını da gösterdiği kaydedildi. Halen faal durumda bulunmasa dahi Filistin Yasama Konseyi’ne Filistin halkının özgür iradesiyle seçilmiş olan tüm temsilcilerin bir an önce serbest bırakılmasının beklendiği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Anneannesini yaralayan torun 1 ay önce yurt dışından gelmiş Konya’da tartıştığı anneannesinin kafasını duvara vurup bıçakla yaralayan torunun 1 ay önce yurt dışından geldiği, olay sırasında teyzesinin de dişlerini kırdığı ortaya çıktı. Olay, saat 12.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Ülke Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 1’inci katında oturan 84 yaşındaki Sahure Dudu B., kızı H.B. ve aynı evde beraber kaldığı torunu Talha Ç. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışma sırasında Talha Ç., önce teyzesinin dişini kırdı, daha sonra anneannesine yanında bulunan bıçak ile saldırdıktan sonra yaşlı kadını kafasını duvara vurarak yaraladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, ulaştığı adreste şüpheli Talha Ç.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olayda torunu tarafından başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sahure Dudu B. ile kızı Hasibe E., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sahure Dudu B.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu, kızı Hasibe E.’nin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Talha Ç.’nin ilk ifadesinde olayla ilgili soruları cevaplamadığı öğrenildi. 1 ay önce yurt dışından anneannesinin yanına gelmiş Olayda ağır yaralanan anneanne Sahure Dudu B.’nin yakınları, Talha Ç.’nin yurt dışında yufkacıda çalıştığını ve 1 ay önce Konya’ya gelerek anneannesinde kalmaya başladığını, olaydan önce ise anneanne ile torunun hiç kavga etmediğini ifade etti. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.