YEREL HABERLER - 26 Ocak 2012 Perşembe 12:29

VALİ ÇİÇEK`TEN IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ZİYARET

A
A
A
VALİ ÇİÇEK`TEN IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ZİYARET

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Vali Çiçek, Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından rektörlük binası girişinde karşılandı. Rektörlük makamında Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Bilal Keskin’in de hazır bulunduğu görüşmede, Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, üniversitesinin son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği yatırımlar ilgili bilgi verdi. Bu yatırımlara ek olarak, Iğdır Üniversitesi’nin üç fakülte daha açtığını belirten Prof. Dr.
İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır’da öğrencilerin yaşadığı barınma sorunları nedeniyle bu fakültelere öğrenci almak konusunda tereddüt ettiklerini söyledi. Yılmaz, yeni açılan fakültelere öğrenci alınması sonrasında, halen 3 bin civarında olan öğrenci sayısının yaklaşık 4-5 bin kişiye çıkmasının an meselesi olduğunun altını çizdi. İlde mevcut Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait olan yurt binalarının kapasitesinin de, yeni yapılan yurt inşaatının tamamlanması durumunda bin kişiye ulaşacağına dikkat çeken Rektör
Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, işadamlarının öğrencilere barınma imkanı sağlamaları için teşvik edilmesi gerektiği belirtti.
Vali Amir Çiçek ise konuşmasında, Iğdır Üniversitesi’nin yaptığı atılımlar ile sürdürdüğü gelişme hızının diğer kurumlara örnek olabileceğine vurgu yaptı. Çiçek, "Iğdır’da üniversitenin gelişmesini için gerekenleri yapmanın, il yöneticileri olarak bizlerin olduğu kadar toplumun her kesiminin de görevidir. Iğdırlı iş adamlarının kendilerine hem gelir getirecek, hem de illerinin gelişimine katkı sağlayacak böylesine faydalı yatırımlarda bulunmaktan çekinmeyeceklerini düşünüyorum" dedi.
Ziyaretin sonunda Vali Çiçek, inşaat faaliyetleri devam eden Iğdır Üniversitesi Suveren Yerleşkesi’nin planını da inceledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir